13. Alaçatı Ot Festivali ‘Öz’e dönüş’ ile bahara merhaba diyecek

0
13. Alaçatı Ot Festivali ‘Öz’e dönüş’ ile bahara merhaba diyecek
Ege, doğanın cömertliği ile her yerden fışkıran birbirinden özel, sağlıklı ve şifalı otlar demektir. Bu otlarla yapılan yemekler demektir, zeytin ve zeytinyağı demektir. Yunan tanrıçalarının dokunduğu, aşkın ve özgürlüğün “Öz ”ünden gelen tazelik; her baharda sayısı milyonları bulan ziyaretçiye kucak açan ‘Alaçatı Ot Festivali’ demektir.

Tüm ülkenin akın ettiği Alaçatı Ot Festivali’nin 13.sü, Çeşme Belediyesi tarafından 18-21 Nisan 2024 tarihlerinde sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki tur acentelerinin takvimlerine eklediği festival, yine milyonları ağırlamak için gün sayıyor.

Çeşme Belediyesi’nin genç, yenilikçi, vizyoner ve ilk kadın başkanı Lal Denizli ile ‘Öz’e Dönüş’ konseptli festival, her zamankinden daha canlı, dolu dolu ve özümüzü hatırlatıp özün getirdiği berraklıkla misafirleriyle buluşmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Alaçatı, hem ülkemizde hem de yurt dışında ilgi gören özgün mimarisi, kültürel zenginliği, Ege’ye has otlarıyla yapılan birbirinden lezzetli yemekleri ve sıcacık insanları ile misafirlerini bekliyor. 

Tüm ülkeye ilham olan ve Türkiye gastronomisinin önde gelen isimlerini bir araya getiren Alaçatı Ot Festivali, yerli ve yabancı ziyaretçilerine bu sene de dopdolu bir program sunuyor.

13. Alaçatı Ot Festivali ‘Öz’e dönüş’ ile bahara merhaba diyecek

Şefler Meydanı'nda bu senenin teması olan "Şevketi Bostan"lı lezzetler, ünlü şeflerin ellerinden çıkarak tariflerle ziyaretçilerle buluşacak. Bunun yanı sıra Sanat Sokağı, Edebiyat Buluşmaları, konserler ve sergilerle sanatla buluşan ziyaretçiler, söyleşilerde uzmanlardan doğa, bitkiler ve kullanım alanları hakkında değerli bilgiler edinirken doğa yürüyüşü ile yabani otları ve Alaçatı Sulak Alan sakinlerini tanıyabilecekler.

Birbirinden değerli jüri üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek “En Güzel Ot Yemeği” ve “En Çok Ot Çeşidini Toplama” yarışmalarında jüri başkanlığını Ayhan Sicimoğlu üstlenirken yarışmanın sunuculuğunu Doğa Rutkay yapacak. 

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin ziyaretçilerle sık sık bir araya gelip sohbet edeceği festivalde, 18 Nisan Perşembe akşamı ‘Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars’, 19 Nisan Cuma günü ‘Edis’ ve 20 Nisan Cumartesi günü ‘Mor ve Ötesi’ konserleri gerçekleştirilecek. 

Alaçatı'nın Ege otları kokan sokaklarında düzenlenecek olan söyleşileri, atölyeleri, korteji ve konserleriyle renkli bir atmosfere ev sahipliği yapacak olan 13. Alaçatı Ot Festivali'nde buluşmak üzere...

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !