Sonbaharda yaşlanmaktan kaçın

0
Sonbahar da bitiyor! O sıcacık günler yerini yağmurlu ve soğuk havaya bırakmak üzere! Eğer cildinizin savunmasız kalmasını ve sonbahar yaprakları gibi kurumasını istemiyorsanız bu önerilere dikkat...

Son günlerde yaşadığımız, bir sıcak bir soğuk havalı günler, cildimize fark etmeden pek çok zarar veriyor. Cildin savunma mekanizmasını da zayıflatan hava durumu, cildin çok daha hızlı yaşlanmasına sebep oluyor…

Nasıl ki güneşten korunmak için bir çok önlem alıyorsak, cildimizi bu havalarda da korumamız gerekiyor. Sonbaharda cilt bakımına ekstra özen göstermemiz gerekiyor. Kızarıklık ve ciltte kırışıklığa neden olabilecek dış faktörleden korunmak için bütçemize uygun değişik formüller uygulayabiliriz.

Sonbaharın kendini göstermeye başladığı şu günlerde eğer cildinizde yanma, kaşınma ve kızarıklık oluşuyorsa, bu önlemler için geç bile kalmışsınız denebilir.

Gün içerisinde kirli havanın etkisiyle, cildimiz pis partiküller sayesinde havasız kalıyor. Günlük cilt bakımımızı ve temizliğini aksatmadan her gün tamamlamamız gerekiyor. Unutulmaması gereken en önemli detay ise; bu bakımın ve temizliğin doğru ürünlerle yapılması!

Cildimize bakım ürünlerini uygularken asla agresif davranmamamız gerekiyor. Cildin üzerindeki yağ tabakası, bizi dış etkenlerden koruma görevini asla yitirmemeli…

Yaz aylarında bronzlaştınız, yanık bir tene sahip oldunuz fakat o bronzluğun sonucu olan ölü derilerle kışa mı girmeye hazırlanıyorsunuz?

Kışa genç ve diri görünerek girmek istiyorsanız eğer, kir ve ölü derilerle dolan gözeneklerin açılması için sıkı bir arınma faslına girmeniz gerekiyor. Sonbaharın olumsuz etkileriyle birlikte cildimizin daha da kırışmaması için cilt tipine ve yaşımıza uygun bakımların düzenli olarak yapılması şart!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe