Estetik cerrahide yükselen trendler

0
Ülkemizde Estetik operasyonlara olan ilgi son yıllarda oldukça artış göstermektedir. Çoğunluğunu bayanların oluşturduğu estetik cerrahi operasyon talepleri beraberinde sağlık sektörüne olan ilgiyi ve yatırımı da artırmıştır. Özellikle plastik cerrahi branşlarında hizmet veren klinik ve hastane sayısında artış görülmektedir.

Estetik ve plastik cerrahi operasyonlarında talebin en fazla olduğu estetik ameliyatlardan öne çıkan burun estetiği ameliyatıdır. Diğer adıyla rinoplasti olan burun ameliyatları ergenlik çağını tamamlayan daha estetik bir buruna sahip olmak isteyen ya da bir sağlık sorunu nedeniyle ameliyat olmak durumunda olan kadın erkek birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Peki burun estetiği nedir ve süreç nasıl işlemektedir kısaca bunu özetleyelim;

Burun ameliyatı yaklaşık 1-2 saat sürmektedir ve operasyon sonrası gözlere buz uygulaması yapılmaktadır. Hasta bir gece hastanede kalır. Bunun sebebi hastanın kontrol altında tutulması ve rahat bir süreç geçirmesidir. Sabah yapılacak kontrol sonrası hasta taburcu edilir. Operasyondan sonra hasta 3.gün kontrole çağrılır. Burun ameliyatlarında hastalar tarafından tedirgin edici bir nokta buruna ameliyat sonrası yerleştirilen tamponlardır. Gününüzde bez tampon yerine silikon hava kanallı splintler almıştır. Ameliyat tekniğindeki bu değişiklik devrim niteliğindedir. Silikon sağa sola yapışmadığı için alınırken de hastanın canı yanmaz, hastalar burun içinden silikonun çekildiği hissini yaşarlar. Bir hafta sonrasında 2. kontrol yapılır ve burun ateli alınır. Yerine bant yapıştırılarak artık doğal iyileşme sürecine geçilir.

Estetik Cerrahi operasyonlarında diğer bir yükselen trend ise yüz gençleştirme operasyonu olarak ta bilinen yüz germe ameliyatlarıdır. Genellikle orta yaş ve üzeri kadın ve erkeklerde uygulanmaktadır. İlerleyen yaş ve yer çekiminin de etkisiyle aşağı doğru yüzde oluşan kırışıklıkların giderilmesi ve daha genç bir yüz görüntüsü elde etmek için uygulanan ameliyatlardır.

Yüz germe ameliyatında, deri; kulakların önünden, arka tarafından, çene altından kesilerek, sarkmış ve gevşemiş olan derinin fazla kısımları kesilerek alınır ve deri yeniden dikilerek birleştirilir. Bu işlem esnasında birikmiş olan yağlarda alınarak daha güzel bir görünüm oluşturulur. Yapılan dikişler, çene altı ve kulak arkasında saç kısmına bitişik olarak yapıldığı için çok yakından bakılmadığı takdirde dikkat çekmez ve makyajla gizlenebilir. İyileşme süreci yaklaşık olarak 10 gün ile bir ay arasında gerçekleşir. Bazı hastalar ameliyattan sonra yeni operasyona ihtiyaç duyarken, pek çok kişide ikinci bir yüz germe ameliyatı gerek kalmadan istenilen sonuç elde edilebilmektedir.

Yüz germe ameliyatı ile yüzdeki sarkma ve kırışıklıklar giderilebilmekte, hastalar görünüm olarak beş ile on yıl arasında genç bir görünüme kavuşabilmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !