Huzurlu Yatak Odaları için Dekorasyon Önerileri

0
Yatak odanızdaki eşyalar ve onların yerleşimi genel enerjinize etkide bulunduğu kadar uykunuzu da etkiler.Farkında olmadığınız bazı eşyalar veya renkler dikkatinizi dağıtıyor ve yatak odanızda olması gereken dingin atmosferi bozuyor olabilir. 

Aşağıdaki ipuçları ile odanızı gözden geçirip yapacağınız düzenlemelerle yatak odanıza hem daha şık hem de daha huzurlu bir atmosfer verebilirsiniz.

Işıklandırma
Öncelikle ışıklandırmaya dikkat edin.Odanızda tek bir ışık kaynağı yerine birkaç ışık kaynağına yer verin. Başka tonlarda ve odanın farklı yerlerine yerleştirilmiş ışıklar odanıza yumuşak bir etki verecektir. Gündüzleri mümkün olduğu kadar gün ışığından faydalanmaya çalışın ve odanızda en azından iki tip aydınlatma seçeneği olduğundan emin olun. Bunlarbaşucu lambaları, yer lambaları ve avizeler olabilir.


Renk
Yatak odanızda kullanacağınız renge dikkat edin. Boyamaya karar vermeden önce iyice düşünün. Herkesin rengi başkadır, bir kişiye iyi gelen tonlar sizin için uygun olmayabilir. Genel olarak sakin hava veren bej, mavi, beyaz gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Ne kadar açık renk kullanırsanız, yatak odanızı o kadar geniş ve ferah gösterecektir.

Teknolojiden Arınma
Uyumadan önce televizyon izlemenin uyku kalitesini düşürdüğü bilinen bir gerçek… Bu yüzden odanızda televizyon gibi aletler varsa önce onları başka odaya alın. Burası sizin uyuma ve dinlenme alanınız olduğu için temizliği oldukça önem taşımakta. Elektromanyetik kirlilik ise görünmeyen ama psikolojimize olumsuz etkisi büyük olan bir faktördür ve yatak odalarından uzak tutulması gerekir. Bu yüzden cep telefonu gibi aletlerinizi de yatak odasının dışında bırakmanız, deliksiz ve rahat bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.


Çiçekler
Geceleri oda içerisindeki oksijeni tüketeceği için uyunan odada çiçek bulundurulmaması söylenmiştir bu zamana kadar. Ancak yatak odanızda küçük çiçekleri, mesela bambuları rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. Çiçekler odaya canlılık verdiği için yatak odalarınıza renk katacaktır.

Eskilere Kulak Verin
Yatak odanızı düzenlerken farklı disiplinlerden faydalanmayı da ihmal etmeyin. DecoZone’a göre Zen yatak odaları için öncelikle basit bir görünümü hedeflemelisiniz. Eski Çin öğretisi Feng-Shui’ye uygun odalar da, içerideki enerji dengesini düzenlemenizi sağlayacaktır.

Adı geçen DecoZone yazısı: http://deco.zone/hayatiniza-huzur-getirecek-zen-yatak-odalari/

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !