Estetik talebi tatil öncesi artıyor

0
Tatil dönemi, estetik kaygıları da beraberinde getiriyor. Allergan’ın yaptığı araştırmaya göre Türk kadınları en çok göz ve dudaklarına önem veriyor. Tatile çıkmadan göz çevresindeki kırışıklardan kurtulmak ve çekici dudaklara sahip olmak istiyor. 

Yazın estetik yaptırılmaz inanışının yanlış olduğunu söyleyen Dr. Mustafa Karataş ‘tatil estetiği’yle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı…

DOĞAL VE DOLGUN DUDAKLAR
Dolgular, tatilden 10-15 gün önce yaptırabilir. Bu süreç oluşabilecek şişlik ve morluklar için yeterli olacaktır. Yaz öncesinde en çok tercih edilen dolgu bölgesi, dudaklar ve elmacık kemikleridir. Böylelikle kişi daha az makyaj yapılan yaz dönemlerine hazırlanmış olur. Dudak dolguları ile dolgunlaşan dudakların, ruj ihtiyacı ortadan kalkar. Elmacık kemiklerinin belirginleşmesi ise, daha dikkat çekici ve sağlıklı görünüm sağlar.

ÇEKİCİ BAKIŞLAR
Doğanın bizim için yarattığı en mükemmel doğal nemlendirici hyalüronik asit derimizde yer alır. Yaş ilerledikçe derideki hyalüronik asit üretimi azalır. Bunun sonuncunda daha kuru, yıpranmaya açık, parlaklığını ve dolgunluğunu yitirmiş bir deri ortaya çıkar. Hyalüronik asit uygulamaları, su tutucu etkisi ile yaz boyunca kuruyan cildi yıpranmaya karşı korur.

‘ÇİZGİSİZ’ BİR YÜZ
Yaz boyunca güneş ışıklarının daha dik gelmesi, insanların daha çok gülümsemesi, mimik kaslarını daha fazla kullanması ve sürekli açık havada bulunulması, alın ve göz çevresi kırışıklıklarının artmasına neden olur. Tatile gitmeden önce uygulanan yüz gençleştirme yöntemleri ise, güneş ve çevresel faktörler yüzünden yeni kırışıklıklar oluşmasını engeller.

KÜÇÜK ÇAPLI BURUN ESTETİĞİ
Burundaki bazı küçük kusurlar ve uyumsuzluklar, ameliyata gerek kalmadan düzeltilebilir. Örneğin; burun çöküklüğü ya da asimetrisi olan bir hastada başarılı sonuçlar alınabilir.

GÜZELLİK SIRRI: ÇENE UCU
Çene ucu, güzel bir yüzün olmazsa olmazlarından. Sadece insanda bulunan, başka hiçbir canlıda olmayan çene ucu, çıkık ve güçlü olduğunda kişinin yüzü toplum tarafından güzel olarak algılanır. Çene ucuna yapılan küçük dokunuşlarla kişinin daha çekici görünmesi sağlanabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe