Obezite Ameliyatları, Şeker Hastalığının Yeni Kabusu

0
Hastalık derecesindeki obezite vücut kütle endeksinin 40 olduğu noktadan itibaren başlar ve obezite ameliyatları sayesinde hem hasta kilo veriri hem de Tip 2 Diyabet Tedavi edilebilir….

Yapılan tıbbi çalışma ve araştırmalar; obezite ameliyatlarının şeker hastalığında uzun dönemde faydaları olduğunu göstermektedir.

Şişmanlık tedavisi ameliyatlarının obezite ile mücadele eden kişilerde kilo kaybını hızlandırdığı bilinmektedir. Ancak yeni araştırmalar, bu yöntemin şeker hastalığını kontrol altına almaya çalışan kişilerde de oldukça etkili olabildiğini göstermektedir.

Şişmanlık Tedavisi Ameliyatlarına karşı Tıbbi Terapi
Cleveland Kliniği’nden Tıp Doktoru Philip Schauer tarafından liderlik edilen çalışmada şeker hastalığı tedavisinde geleneksek tıbbi tedaviler ile şişmanlık tedavisi ameliyatlarının karşılaştırması yapılmıştır. Kamu oyuna açıklanan çalışmanın son fazına ait sonuçlar, şeker hastalığı tedavisinde cerrahi yöntemlerin uzun vadede sürdürülebilirliği konusunda değinmektedir.

Doktor Schauer’in söylediğine göre “Ameliyat olanlarda, tıbbi tedavi gören gruptakilere kıyasla ciddi düzeyde, sürekli ve dengeli kanda glikoz kontrolü sağlanmıştır. Diğer yandan uzun dönem ilaç kullanımından dolayı tıbbi tedaviye devam eden grubun bazı zorluklarla karşılaştığı da görülmüştür.”
Çalışma, üç kategoriye ayrılan 150 hasta üzerinde yapılmıştır:

• Geleneksel tıbbi tedavi gören bir grup hasta
• Mideyle ilgili baypas ameliyatı olan bir grup hasta
• Tüp mide ameliyatı olan bir grup hasta

Çalışmada yer alan hastaların ileri diyabet sorunu bulunmaktadır. Halihazırda çok sayıda ilaç kullanmaktadırlar. Ancak, Obezite seviyeleri farklı düzeylerdedir. Doktor Schauer’e göre, mide ile ilgili baypas veya tüp mide ameliyatı olan hastaların dörtte birinden fazlası hedefledikleri amaç olan kandaki hemoglobin A1C oranının 6% ve aşağısına çekmeyi başarmışlardır. Bununla birlikte, ameliyat olmayanlarda bu oran sadece 5% olarak gerçekleşmiştir.

Uzun dönem faydaları ise; Ameliyat olanlar, yalnızca daha iyi bir kandaki glikoz kontrolünü kazanmamış aynı zamanda mükemmel kile kaybetmiş, daha az ilaca ihtiyaç duymuş ve hayat kalitelerinde iyileşme bildirmişlerdir.

“Ortalama olarak vücut ağırlıklarının yaklaşık 25%’ini kaybetmişlerdir. Bu hastaların bir çoğunda vücut kütle endeksi 36’dan yaklaşık 26’ya düşmüştür. Diğer yandan, tıbbi tedaviye devam eden gruptaki kilo kaybı ise oldukça mütevazı düzeydedir.”

Doktor Schauer kronik diyabetleri yönetmenin oldukça zorlayıcı olduğunu ve bu çalışmanın sonuçlarının doktorlara hastalarının sağlığını etkili şekilde yönetmede yeni bir güvenli araç sağlamasını umduğunu belirtmektedir.

Kilo almak ve obez birisi haline gelmek veya hastalıklı bir şekilde obez olmak sadece Birleşik Devletleri’nde değil aynı zamanda uluslararası çapta da bir salgın yaratmıştır. Hastalık Kontrol Merkezi’ne göre Birleşik Devletler nüfusunun 2/3’ünden fazlası fazla kiloludur ve neredeyse 1/3’ü obez veya hastalık derecesinde obezdir.

Obezite vücut kütle endeksinin 30 ile 39 arasında olması ile tanımlanır.
Hastalık derecesindeki obezite vücut kütle endeksinin 40 olduğu noktadan itibaren başlar. Vücut kütle endeksi (VKE) yükseldikçe ilgili hastalıkların riskinin de arttığı gösterilmiştir. Bu hastalıklar, diyabet , hipertansiyon, uyku aknesi, yüksek kolesterol, koroner arter hastalığı ve diğerleridir. Hastalık derecesinde obez olan kişilerde yukarıda belirtilen hastalıklardan bir veya daha fazlası mevcut olduğunda, ölüm riskleri artmaktadır ve hayat kaliteleri ciddi düzeyde düşmektedir.

Obezite Tedavisi ve Metabolizma Enstitüsü’nde, dünya-klasmanındaki Cleveland Kliniği doktorları hastaları kapsamlı fiziksel inceleme ile değerlendirmektedir. Bu inceleme, kanla ilgili çalışmaları ve diğer teşhis ile ilgili araçların kullanımını gerektirebilmektedir. Obezite Tedavisi ve Metabolizma Enstitüsü’nün öncü cerrahları, tüm prosedürlerin 95%’inden fazlasını en az cerrahi müdahale (laparoskopik) teknikleri ile gerçekleştirirler. Bu, hastalarımızın iyileşme ve taburcu olma sürelerini kısaltır. Obezite tedavisinin cerrahi alternatifleri Roux’un y Gastrit Baypası, kelepçe gastrektomisi, gastrit bantlama ve gastrit katlamayı içerir.

Cerrahi müdahaleyi tercih etmeyen veya bunun için uygun olmayan hastalar için, Cleveland Kliniği kilo kaybı için tıbbi yönetim sunmaktadır. Bu süreçte, hastanın diyetisyenlere, fizyolojistlere ve egzersiz fizyolojistlerine erişimi sağlanır. Hastalar ayrıca, devam eden destek grupları ve hastalara en iyi sonucu almada yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış sınıflar aracılığı ile Cleveland Kliniği’nin uzmanlarından ve diğer hastalardan da destek alabilirler.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe