Vücudunuzu tanımakta geç kalmayın

0
Formda kalmak ya da doğru beslenme ve spor ile sağlıklı kiloya ulaşmak zor değil. Vücut analizinizi ölçen ekipmanlardan yararlanarak kilo, yağ oranı, fiziksel aktivite, günlük alınması gereken kalori miktarı, metabolizma yaşı gibi değerleri ölçerek, doğru beslenme ve düzenli spor programınızı oluşturun, sağlıklı bir görünüme kavuşun.

Sıcak yaz günlerini iyiden iyiye yaşadığımız şu günlerde ideal kiloya ulaşmak ve formda kalmak herkesin isteği. Bu sıcak günlere eklenen uzun süreli oruç ile birlikte işin içinden çıkamayanlar için kolay formül ise; vücut kompozisyon analizini yaparak sağlıklı görünüm için doğru yönlendirmeyi almak. Çoğu kişi için sadece kilo miktarı önemli gibi gözükse de vücuttaki yağ ve kas oranı, metabolizma yaşı gibi değerlere de mutlaka bakılması gerekiyor. Vücut analiz ekipmanları sayesinde ise kısa sürede vücudunuz hakkında doğru tanımlamayı öğrenmeniz mümkün. Bununla sınırla kalmayıp, doğru beslenmenin ve düzenli sporun ihmal edilmemesi kişinin istediği sonuca ulaşması için önemli hususlar arasında yer alıyor.

“Açık havada yürüyüş yağ yakımını hızlandırır”
“Ne kadar zamanda nasıl bir vücuda sahip olunabilir?”, “Hangi çalışmalar daha faydalı?”, “Sağlıklı ve estetik yapıya ulaşmak için nasıl beslenilmeli?”, “Ramazan ayını daha sağlıklı nasıl geçirebiliriz?” sorularına cevap veren Spor Eğitmeni Can Aşık, tüm bu sorulara alınan yanıtların başında adaptasyon ve kendimize olan inancımızın geldiğini vurguluyor. Aşık, “Motivasyon ve adaptasyon ile istediğimiz sonucu kısa sürede alabiliriz. Yapılan egzersizler, beslenme desteği ile pekiştiğinde istediğimiz sonucu almamamız imkânsız. Havaların ısındığı şu günlerde açık havada yapacağınız yürüyüş ya da koşular yağ yakmanıza ve zinde kalmanıza yardımcı olacaktır.” dedi. Kompleks salonları tercih edenlerin, alet kullanımını dikkatli ve uzman eşliğinde yapması gerektiğini belirten Aşık, crossfit alanlarını pek tavsiye etmemekle birlikte bunun yerine yeni trendlerden olan dövüş stüdyoları ya da grup egzersizlerinin iyi alternatif olabileceğini söylüyor.

“Oruç tutanlara hafif beslenme ve spor şart”
Beslenme konusunda diyetisyen kontrolünde ilerlenmesinin daha doğru olduğunu anlatan Aşık, sözlerine şöyle devam ediyor; “Diyetisyene gitme imkânınız yoksa klasik üç öğünü takip edip, akşam geç saatte yememek ve masadan doymadan kalkmak ana prensiplerdir. Protein, karbonhidrat ve kalori hesap işini ise tek başınıza yapmamanızı öneririm.” Oruç tutanların ise iftardan sonra mutlaka günlük sporlarını yaparak iftar ve sahurda hafif beslenme düzeniyle istenilen sonucun alınacağını söyleyen Aşık, egzersiz ve sağlıklı beslenmeyi kontrol altına aldıktan sonraki en önemli adımın kilo kontrolü olduğunu sözlerine ekliyor; “Vücut ağırlığının yanında vücut yağ oranının da kontrol edilmesi gerekir. Bu amaç için Tartı firmasının Tanita marka vücut analiz ekipmanlarının kullanılmasını öneririm.”

Tartı’nın Tanita vücut analiz ekipmanları, pratik kullanımı sayesinde kişilerin vücut analizlerini kendilerinin de yapabilmesine imkân tanıyor. Kilo, yağ ve vücut sıvı oranı, kas ve kemiklerin ağırlığını, fiziksel aktivite derecesini, günlük alınması gereken kalori miktarı ve metabolizma yaşı gibi birçok sonucu 10 saniye gibi çok kısa bir sürede analiz etmenizi sağlayan Tanita vücut analiz ekipmanları ile siz de vücudunuzu tanımakta gecikmeyin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe