Bu estetik operasyon metabolik sendroma iyi geliyor

0
Abdominoplasty olarak da geçen karın germe ameliyatları, özellikle karın bölgesinde bölgesel olarak yağlanma sorunu yaşayan erkek kadın fark etmeksizin pek çok insan tarafından tercih ediliyor ayrıca bir faydası da genel sağlık üzerine

“Metabolik sendrom olarak adlandırılan, çağın hastalığı, özellikle elma tipi ÅŸiÅŸmanlık yani yaÄŸ hücrelerinin karın ve bel bölgesine toplanması olarak söylenebilir. Karın germe operasyonu ile ise, mevcut yaÄŸlanma olan bu depo yaÄŸların vücuttan uzaklaÅŸtırılmasını saÄŸlayabiliyoruz” diyen Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, metabolik sendromun kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, karaciÄŸer yaÄŸlanması ve diyabet yani ÅŸeker hastalığını da artıran bir durum olduÄŸunun altını çizdi ve ekledi” Elbette bu hastalığa yakalanmadan önce koruyucu önlem almak büyük önem taşır. Fakat eÄŸer diyet ve egzersizle dahi bu sorunun önüne geçemiyorsanız, estetik cerrahiden faydalanmanız mümkün.”

Spora cevap vermeyen inatçı karın yağı

“ÇoÄŸu zaman hastalarımız ne kadar spor yaparlarsa yapsınlar sorunu çözümleyemediklerinden bahsederler. Bu depo yaÄŸ, genel vücut saÄŸlığı üzerinde az evvel de dediÄŸim gibi, büyük sorunlar oluÅŸturuyor. Tüm bunlara ek olarak estetik açıdan sorun yaratan çatlaklar da var. Karın cildindeki çatlaklar da uygulanan hiçbir dermatolojik uygulamaya cevap vermeyecektir. Karın germe operasyonlarında sarkan yaÄŸlı doku alınır, bu sayede çatlarlar giderilir ve iç karna gererek form verilir” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, iki kasık kemiÄŸinin arasında, bikini bölgesinin altında yer alan bölgede sezaryen dikiÅŸinden çok daha az bir cerrahi iz kaldığının da altını çizdi.

Mini ve total karın germe

“Karın germe operasyonu, karın bölgesindeki fazla deri ve yağın alınarak karın ön duvarı kaslarının gerginleÅŸtirildiÄŸi bir cerrahi giriÅŸimdir. Karın germe ameliyatları mini karın germe ve total karın germe olarak ikiye ayrılır. Mini karın germe ameliyatında göbek deliÄŸine müdahale edilmeden sınırlı alanda sadece karın kaslarını toparlayarak ameliyat yapılırken, total karın germe ameliyatında göbek deliÄŸinin üstündeki alan ile birlikte kasık bölgesine kadar olan bölgedeki tüm fazla deri ve yaÄŸlar kesilerek çıkartılır ve göbek deliÄŸi yerine konulur. Fazlalıkların çıkarıldığı alandaki kaslar birbirine yakınlaÅŸtırılarak dikilir.

Karın bölgesi şişkin görüntüden kurutulmuş olur

En sonunda ameliyat bölgesine dren konularak karın germe ameliyatı tamamlanır. Karın germe ameliyatı sonrası ortaya çıkacak olan ameliyat izi zaman içinde geçecek ve belirginliğini kaybedecektir. Tam karın germe operasyonu pubik bölgesinin kıl çizgisi üzerinden göbeğin hemen alt kısmına paralel yatay açıyla yapılan kesi atımıyla başlar. Kesinin uzunluğunun ve şeklinin gereken oranda yapılması, düzeltme derecesine göre belirlenir.

Bazı zamanlarda göbek etrafına ikinci bir kesi atılarak üst karın derisi kaldırılır, kesilerek ayrılır” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, daha evvel sezaryen doÄŸum izi olan bayanların dikiÅŸ izleri, karın germe ameliyatı sırasında yeni dikiÅŸlerin içine dahil edildiÄŸini ve bu operasyonun, vücut tipine ve ağırlığına göre orantılanarak yapıldığını söyledi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe