Kurban Bayramından Sonra Detoks

0
Kurban Bayramı ile birlikte aşırı et ve tatlı tükettiyseniz, sindirim sorunları yaşıyorsanız, kilo aldıysanız ve kendinizi yorgun hissediyorsanız bu belirtiler dönemlikte olsa yükselen kolesterol, trigliserit, ürik asit seviyelerinizden ve dalgalanan kan şekerinizden kaynaklanıyor olabilir. 

Durumu hemen toparlamak istiyorsan Diyetisyen Gizem Şeber’in önerileri tam size göre:

Günde 2.5-3 litre su tüketin. Ürik asit değerlerini düşürmenin en önemli ve kolay yolu su tüketimini arttırmaktır. Ayrıca gün içerisinde düzenli tüketilen sıvı yorgunluğun üstesinden gelmeye de yardımcı olur.

Günde 2-3 porsiyon kabuklu meyve tüketin. Meyvelerin kabuklu tüketilmesi hem sindirim sistemi problemlerinin üstesinden gelmeye hem de bayram sonrası dalgalanan kan şekeri nedeniyle sebep olan acıkmaların önüne geçmeye yardımcı olur.

Kırmızı et tüketimini haftada ikiye indirin. Kurban Bayramı’nda her gün kırmızı et tüketti iseniz 1-2 hafta süresince kırmızı eti en fazla haftada 2 tüketmeye çalışın.

Kırmızı et tüketmeye devam edeceğim diyenler sebze veya kurubaklagil ile tüketmeli. Eğer illa kırmızı et tüketeceğim diyenlerdenseniz sebze veya kurubaklagil yemeklerinize ilave etmeye çalışın. Böylece hem tüketeceğiniz miktar azalmış olur hem de lifli yiyeceklerle bir arada tüketmiş olursunuz.

Mangala ara verin. Ateşe yakın et pişirmek veya sıkça mangal tüketmenin de karsinojenik etkisi olduğunu unutmayın. Bayramda sıkça mangal yaptı iseniz bir süre ara verin, et tüketeceğiniz zaman fırında veya haşlama tüketmeye çalışın.

Baharat kullanın. Karabiber gibi bazı baharatların etin vücudumuza olan olumsuz etkilerini azalttığına dair bilimsel veriler vardır.

Her gün salata tüketin. Çiğ sebzeler vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve lifin önemli bir bölümünü sağlar.

Yeşil çay veya matcha çayı tüketin. Günde 3 kupa yeşil çay veya 1 kupa matcha çayı tüketin. Her ikisi de antioksidan değerleri çok yüksek çaylardır. Aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasını sağlarlar.

LİF ZENGİNİ YEŞİL SMOOTHİE

Malzemeler:
1 adet orta boy salatalık, 2 avuç dolusu ıspanak yaprağı, ½ avokado, ¼ demet nane yaprağı, 1 adet kivi, 250 ml su, ½ limonun suyu, 1 adet yeşil elma

Yapılışı: 
Tüm malzemeleri blenderdan geçiriniz. İsterseniz buz da ilave edebilirsiniz.

Tüketmemesi gerekenler: Herhangi bir kan sulandırıcı ilaç kullananlar, reglü, gastrit ve ülser hastaları tüketmemelidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe