Cilt Yaşınızı Geri Almak Elinizde

0
Yaş ilerledikçe yüzdeki sarkmalar ve kırışıklıklar belirginleşmeye başlıyor. Bu duruma bir de yanlış beslenme ve çevre kirliliğinin olumsuz etkileri eklenince, cilt olduğundan daha yaşlı görünebiliyor. 

Son yıllarda ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemleri arasında başarılı sonuçları ile öne çıkan Scarlet radyofrekans yöntemi, cildin daha sıkı ve parlak görünmesini sağlayarak zamanı geri sarıyor. Memorial Wellness Kozmetik Dermatoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Makbule Dündar kısa sürede cildi gençleştiren Scarlet iğneli radyofrekans yöntemi hakkında bilgi verdi.

Acısız ve ağrısız 25 altın iğne ile gelen gençlik

Bu yöntemde uzunluğu 3,5 mm olan 25 tane altın mikroiğne içeren başlık ile yüz taranmaktadır. Bu işlem acısız ve ağrısız olarak gerçekleştirilir. Tarama sırasında açılan 3,5 mm derinliğindeki alanlardan orta deriye radyofrekans enerjisi iletilmektedir. Hem iğneleme hem de radyaofreans özellikle orta deriyi uyarmaktadır. Bu şekilde ciltte yaş ile deforme olan kollajen bantlarda yenilenme sağlanmaktadır.

Yer çekimine bağlı çene hattında oluşan sarkmalarda etkili

Scarlet; çene, yanaklar, göz, kaş, alın ve şakaklar dahil olmak üzere tüm yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklık, sarkma ve leke problemlerinde uygulanabilmektedir. Özellikle yüzde yerçekimine bağlı olarak çene hattında oluşan sarkmalarda oldukça etkili bir yöntemdir. Kırışıklık, özellikle orta yaşlarda kadın erkek herkesin yaşadığı bir estetik sorunudur. Scarlet uygulaması sonrasında, sarkma problemi olan kişilerin cildinde kısa sürede toparlanma ve kırışıklıklarında açılma meydana gelir. Derin akne izleri ve çatlakların tedavilerinde de kullanılabilmektedir. Uygulama sonrası cilt kalitesi gözle görülür bir şekilde artmaktadır.

Herhangi bir yan etkiye neden olmuyor

Scarlet uygulaması öncesi yüz antiseptik bir solüsyonla temizlenmektedir. Daha sonra topikal anestezi uygulanmaktadır. Bu lokal anestezik kremi sürdükten 20 dakika sonra işleme başlanır. Ortalama 1.000 atışla ciltte 25.000 tedavi alanı oluşturulmuş olur ve yüz taranır. İşlemin herhangi bir yan etkisi olmamaktadır. Sadece uygulama sonrası ciltte çok hafif bir kızarıklık oluşabilir. Bu kızarıklık kısa sürede geçer, hiçbir şekilde kişinin görünümünü etkilemez. Uygulama sonrası iş ve sosyal yaşama hemen geri dönülebilir.

Kısa sürede etkisini gösteriyor

Düzenli bir şekilde yapılan uygulamalar ile kısa sürede cilt sıkılığı artar, kırışıklıklar azalır ve gözeneklerde küçülme meydana gelir. İşlem yaklaşık olarak bir saat sürmektedir. Aralarında 1 ay olmak koşuluyla 3 seans şeklinde uygulanmalıdır. Bu 3 seanslık uygulama kişide 1 yıl süreyle etkili olur. Kısacası yılda bir defa 3 seanslık bir uygulama yaptırmak yeterli olacaktır.

İşlem sonrası doğru bakım önemli

Yaşlanma, devam eden doğal bir süreç olduğu kişinin durumuna bağlı olarak farklı ek destek tedaviler de gerekebilir. PRP, somon DNA ve mezolift uygulamaları ile tedavi desteklenebilir. Scarlet, deneyimli kişiler tarafından yapıldığı takdirde son derece etkili ve güvenli bir yöntemdir. Bronz tenlere uygulama yapılacaksa oldukça dikkatli davranılmalıdır. Aksi takdirde yanlış uygulamalar bronz tende leke kalma riskini yaratabilir. Özellikle scarlet işlemi sonrası doktora danışmadan peeling gibi cildi soyan ürünler kullanılmamalı, benzeri uygulamalar yapılmamalıdır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe