Evlilikte kadınlar duymak, erkekler görmek istiyor

0
Mutlu evliliğin püf noktasının tartışma yaşamamak değil, yaşanan tartışmaların çözüme kavuşturulması olduğu belirtildi.

Sosyal hayatın temelini oluşturan aile birliğinin içindeki huzur ve mutluluk, toplumun geneline yansıyor. Küçükçekmece Belediyesi, aile bireyleri arasındaki farkındalık ve uyumun önemine dikkat çekerek “Duyarlı Belediyecilik” mottosu ile etkinliklerine devam ediyor. Küçükçekmece Belediyesi’nin ilçedeki okulların aile birlikleri ile birlikte oluşturduğu Gönül Elçileri Projesi kapsamında; Remzi Yurtsever İlkokulu’nda düzenlenen programda Uzman Aile Terapisti Bünyamin İrak, veliler ile bir araya geldi.

“ Mutlu Evlilik, Tartışmanın Olmadığı Evlilik Demek Değil! ”

“Eşler Arası Uyum” konulu seminerde konuşan İrak, evlilikte uzlaşmanın, mutlu olmanın püf noktasının tartışma yaşamıyor olması değil, yaşanan tartışmaların çözüme kavuşturulması olduğunun altını çizdi. İrak; “Problemsiz evlilik yoktur. Evlilikte problemlerini başarıyla çözebilen ya da problem çözebilme becerisi düşük olan çiftler vardır. Problemlerin farkına varabilmek çok önemli. Kendi içimizde problemlerimizi sınıflandırmak gerekli. Daha çok çözülebilenler üzerine odaklanıldığında evliliğin kalitesi artar” diye konuştu.

“Geleceği Göremediğimizde Boşanmak İstiyoruz”

Evlilik problemlerini kadınların duygusal olarak yaşadığını söyleyen İrak; “Erkekler fiziksel olarak etkileniyor ve çeşitli sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. Sürekli çatışmalı evliliklerde bir süre sonra bağlılık azalabiliyor. Çiftler, tartıştığı zaman değil, geleceği göremediği zaman boşanmak istiyor. Bu durum, güven ve bağlılığı azalttığında sorun daha da çözümsüz oluyor” dedi.

“Kadınlar Sevildiğini Duymak İstiyor, Erkekler İse Görmek İstiyor”

‘‘Kadınlar sevildiğini duymak istiyor, erkekler ise görmek istiyor’’ diyen Bünyamin İrak; katılımcılara “Hiçbir erkek, genelde eşim beni sevdiğini söylemiyor demez. Ancak bunu pek çok kadından duyarız. Bu da erkek ve kadın arasındaki önemli bir farktır” sözleriyle seslendi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe