Varislerinizi yok edin!

0
Bir toplardamar hastalığı olan varislerin, en sık karşılaşılan formu kılcal damar varisidir. Havalar ısınmadan, yaz mevsimi gelmeden tedavi olup, ilerlemesine ve estetik dışı görüntüsüne son vermek mümkün.

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, varis belirtilerinin çok iyi gözlemlenmesini ve tedavi yönteminin ona göre belirlenmesi gerektiÄŸini söyledi ve ekledi: “ Varis ÅŸikayeti olanlar için en uygun tedavi mevsimindeyiz. Havalar ısınmadan ve güneÅŸ ışığına maruz kalmadan, varis tedavisine baÅŸlamak, en etkili sonuçların alınmasını saÄŸlar. Varisin ilerlemiÅŸ boyutlarında, bacaklarda, mavi veya mor renkte damarların, ÅŸekilsiz bir biçimde toplanmış görünümünü gözlemleriz. Bunun yanı sıra bacaklarda oluÅŸan varis; aÄŸrı, karıncalanma, uyuÅŸma ve yorgunluk gibi ÅŸikâyetlere de yol açmaktadır. Özellikle kılcal damar varis hastalığının mutlaka tedavi edilmesi gerekir çünkü bu ufak tefek gibi görülen estetik dışı görüntü, derin toplardamar sorunlarına neden olabilirler.

Vücudumuzdaki en küçük kan damarları olarak adlandırılan kılcal damarlar, atardamarla toplardamarları birleÅŸtirme özelliÄŸine sahiptirler. Tek bir hücre tabakasından oluÅŸan kılcal damar duvarlarında meydana gelen kalınlaÅŸma veya dokularda oluÅŸan iltihaplanmalar, kılcal damar hastalıkları olarak nitelendirilirler. Dolayısıyla kılcal damar varislerin yok edilmesi gelecekteki toplardamar varis sorununun önüne geçilmesini saÄŸlayacaktır” dedi.

Varis tedavisini son ana bırakmayın

Varisler aÄŸrılı, kalın ve çok çıkıntılıysa mutlaka kalp damar cerrahının görmesi gerektiÄŸini dile getiren Op. Dr. Bülent Cihantimur, bu aÅŸamada cerrahi olarak müdahalenin yine kalp damar doktorları tarafından yapıldığını, ilerlememiÅŸ basit vakalarda ise, kendilerinden yardım alınabileceÄŸini söyledi. Cihantimur “ Estetik görünümü düzeltmek adına basit damar ÅŸikayetlerini Skleroterapi dediÄŸimiz ilaçla damar yoluna enjeksiyon yapılarak ve aynı seansta NDYAG Lazer ile kombin edilen bir tedavi uyguluyoruz. Ortalama haftada 1 kez yapılır, seans sayısı ÅŸikayetin boyutuna göre kiÅŸiden kiÅŸiye deÄŸiÅŸir” dedi ve ekledi “Skleroterapi iÅŸlemi, damarların içerisine kurutucu ilaç enjekte edilerek gerçekleÅŸtirilir.

Damarlara doÄŸrudan yapılan enjeksiyon ile amaçlanan; toplardamarlarda bir reaksiyon oluÅŸturmak ve tıkanmaya neden olmaktır. Damar duvarlarında iltihabi reaksiyon meydana getirilerek, varislerin birkaç hafta içerisinde ortadan kaldırılması hedeflenir. Skleroterapi tedavisinde kullanılan iÄŸneler oldukça incedir ve bu sebeple iÅŸlem esnasında fazla acı duyulmaz. Ä°ÅŸlem sonrasında, enjeksiyon yapılan bölge bandajlanır. Tedavi sonrası kiÅŸi, günlük rutin iÅŸlerini yapmaya devam edebilir.”

Skleroterapi sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Varis tedavisi için etkili bir yöntem olan Skleroterapi işlemi 30 ila 60 dakika arası sürüyor. Skleroterapi ile damarlara enjeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra, işlem yapılan bölge bandajlanıyor ve sonrasında hasta dilediği gibi günlük aktivitelerine devam edebiliyor. Skleroterapi sonrası varis çorabı giyilmesi, hareket edilmesi ve cildin nemlendirilmesi gerektiğini söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, kılcal damar varislerinin tekrar etmemesi için, sigara alışkanlığının bırakılmasını ve ayakta fazla durulmamasını öneriyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !