Baba olmak isteyen ceviz yesin

0
Ferti-Jin Kadın SaÄŸlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, DoÄŸum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval TaÅŸdemir, “Yüksek stres altında ve az hareket edilen bir yaÅŸam tarzında, erkeklerin üreme saÄŸlığı olumsuz etkileniyor. Bunu en kolay ÅŸekilde düzeltmenin yolu ise saÄŸlıklı beslenmekten geçiyor” diyor.

Araştırmalar, yapılan sağlıklı diyetler ile erkek kısırlığının etkilerinin azaldığını kanıtlıyor. Yüksek stres altında ve az hareket edilen bir yaşam tarzında erkeklerin üreme sağlığı olumsuz etkileniyor. Ancak araştırma sonuçları, sperm kalitesi ve döllenme şansının Akdeniz diyetinden olumlu yönde etkilendiğini gösteriyor.

AZ YAÄžLI SÃœT VE SÃœT ÃœRÃœNLERÄ° TÃœKETÄ°LMELÄ°
Yapılan son çalışmada, 18 ülkeden 35 sağlıklı ve kısırlık sorunu yaşayan erkek üzerinde; sperm sayısı, hareketliliği, şekil yapısı ve genetik durumu değerlendirildiğinde son derece olumlu sonuçlar alındı. Yapılan gözlem çalışmasında; antioksidanlar, E ve C vitaminleri, beta-karoten, selenyum, çinko, omega-3, D vitamini, folik asit, balık, kümes hayvanları, tahıl, meyve ve sebze, az yağlı süt ve yağsız sütün kısırlık sorunu üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu gözlemlendi. İşlenmiş et, patates, yağlı süt ürünleri, tam yağlı süt, peynir, kahve, gazlı içecekler ve tatlılar açısından zengin bir diyetin ise olumsuz sonuçlara yol açtığı gösterildi.

SPERM KALÄ°TESÄ°NÄ° ARTIRIYOR
Ferti-Jin Kadın SaÄŸlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, DoÄŸum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval TaÅŸdemir, “Güncel rakamlara göre, bütün kısırlık türleri arasında yüzde 25’i oluÅŸturan erkek kısırlığı git gide daha önemli bir konu haline geliyor ve çözümü konusunda farklı yöntemler geliÅŸtirilmeye çalışılıyor” diyor.

Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval TaÅŸdemir, “Erkek kısırlığında beslenmenin önemi büyük. Akdeniz diyetiyle beslenmenin yanı sıra düzenli ceviz tüketimi de sperm kalitesini artırarak erkek kısırlığını olumlu etkileyebilir.”

ZARARI YOK, FAYDASI ÇOK
Amerika’daki Delaware Ãœniversitesi’nde yapılan araÅŸtırma, günlük 75 gram ceviz tüketmenin; sperm hücrelerinin kalitesini, sperm hareketliliÄŸini ve morfolojisini iyileÅŸtirebildiÄŸini ortaya koydu. Ferti-Jin Kadın SaÄŸlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, DoÄŸum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval TaÅŸdemir, “Yapılan çalışmalarda, ceviz tüketen kısır farelerin sperm morfolojisinde önemli geliÅŸmeler olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir. Ceviz, çoklu doymamış yaÄŸ asitlerinden oluÅŸur. Çoklu doymamış yaÄŸ asitleri, vücut hücrelerinin geliÅŸimine ve onarılmasına yardımcı olan temel besin maddeleri olarak kabul edilir. Cevizin, sperm saÄŸlığı için faydalı olduÄŸunu biliyoruz. Abartmamak koÅŸuluyla her gün tüketildiÄŸinde zararı yoktur, faydası çoktur” diyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe