Beslenme çantasından cevizi eksik etmeyin!

0
Okulda ders başarısı ve zihinsel gelişim için doğru gıdalar büyük önem taşıyor. Vitaminler ve besleyici mineraller açısından yüksek değerlere sahip kuruyemiş ürünlerine beslenme çantasında yer verilmesi gerektiğine dikkat çeken Papağan Kuruyemiş, “Özellikle de Omega-3 zengini ceviz tüketmenin tam zamanı” tavsiyesinde bulundu.

Şekli itibarıyla da beyni andıran Omega-3 zengini ceviz, çocuklarda beyin ve sinir sisteminin çalışmasına olumlu katkı yapıyor, zihinsel aktiviteleri destekliyor. Ayrıca içerdiği B vitamini, demir, çinko, magnezyum, protein ve liflerle bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkıda bulunuyor.

Sağlıklı atıştırmalığın ilk durağı olmalı
“Ceviz, sağlıklı atıştırmalık deyince akla gelmesi gereken ilk gıdalardan biridir” diyen Papağan Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Kani Emekçi, “Okul döneminde kahvaltıda veya beslenme çantalarında cevize mutlaka yer verilmeli” tavsiyesinde bulundu. Cevizin, yüksek enerji değeriyle çocukları hem zinde tutmaya hem de içeriğindeki besinlerin doyurucu yönü nedeniyle uzun süre tok tutmaya yardımcı olduğunu aktaran Kani Emekçi, “Okul döneminde çocuklar için cevizden daha ideal bir atıştırmalık düşünemiyorum” dedi.

Tüketmeden kısa süre önce kırın ya da paketli alın
Ebeveynlere seslenen Kani Emekçi, “Dışarıda açık olarak satılan cevizler yerine mümkünse kabuklu olarak alıp, çantaya koyacağınız sabah kırın. Ya da doğrudan paketli - markalı ceviz alın. Paketlerdeki cevizler, havayla teması kesildiği ve iyi korundukları için tazeliğini ve nefasetini koruyor olacaktır” diye konuştu. Türkiye’nin en büyük kuruyemiş kuruluşlarından biri olan Papağan Kuruyemiş de, tamamen naturel ürünlerden oluşan Altın Meyveler serisi içinde; hava, nem, ısı ve ışığa karşı güçlendirilmiş üç katlı ambalajla korunan ceviz içi sunuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe