Kiralık Ev İlanları Nasıl Değerlendirilmelidir?

0
Yaşadığınız semtte hem aradığınız özelliklere sahip hem de ekonomik bir kiralık ev bulabilmek oldukça zordur. Son yıllarda internette birçok ev ilanı veren siteden ev araştırması yapabilirsiniz. Ayrıca bir emlakcıdan yardım alabilir ya da sokak sokak dolaşarak da kendi aradığınız özelliklerde bir ev bulabilirsiniz. Sokakları dolaşarak ev aramak hem zahmetli hem de zaman aldığından pek tercih edilmemesine rağmen emlakçıya komisyon bedeli ödemek istemeyenler bu yöntemi kullanır.

Günümüzde kiralık ev ilanı veren internet siteleri sizlere kısa sürede istediğiniz özelliklerde ev bulabilmenize yardımcı olur. Ancak sahte site sayısının artması dolandırıcılığa maruz kalmanıza yol açabilir. Bu nedenle güvenilir bir sitede yayınlanan ev ilanlarına bakmalı ve mutlaka kira sözleşmesini imzalayıp ücret ödemeden önce ev hakkında ön bir araştırma yapmalısınız.

Ev Kiralarken Hem Evi Hem de Ev Sahibini Araştırın

Dolandırıcılar ilanda belirtilen adreste olmayan bir evi ya da kendi sahibi olmadıkları evleri kiralama yöntemini kullanıyor. Bu konuda Tapu kayıt Müdürlükleri ev kayıt bilgilerini herkese açık tutmaktarak sizlere yardımcı oluyor. Böylece evin gerçek sahibinin kim olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz. Kayıtta belirtilen evin adresi ile kiralık ev ilanında belirtilen adresinin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Kira sözleşmesini imzalamadan önce ev sahibi ile konuşup ev hakkında detaylı bilgi alın. Kira bedeli, komisyon bedeli, kira artış bedeli ve tarihini önceden belirleyin. Evden çıkmanız halinde depozito bedelini geri alıp alamayacağınızı, kira ödeme tarihini kararlaştırın. Ayrıca evin içini gezip inceleyin. Böylece eve taşınmanız halinde ne kadar ekstra bir masraf yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Evin İç ve Dış Çevresinde Nelere Bakılmalı?

Evin bulunduğu konumun iş yerinize ya da okula yakın olması ulaşım açısından size kolaylık sağlar. Ayrıca çevresinde bulunan binalar ve iş yerlerine bakmalı apartmandaki komşularınızı öğrenmelisiniz. Apartman kurallarını ve aidat ödemelerini baştan öğrenmelisiniz. Elektrik ve su tesisatı, doğal gaz tesisatını kontrol edin. Kiralık ev bakarken oda sayısı ve genişliği sizin kullanımınıza olan uygunluğunu değerlendirmelisiniz. Çocuklu aileler ise evin yüksekliğini çocuklarınızın güvenliğine göre göz önünde tutmalıdır.

Evin Güvenliğine Dikkat Edin

Can ve mal kaybını önlemek amacıyla taşınacağınız kiralık ev ilanlarını değerlendirirken evin güvenli olup olmadığını inceleyin. Olası yangın ve su baskınına karşı elektrik ve su tesisatını kontrol ettirebilir duman detektörü taktırabilirsiniz. Zehirlenmelere karşı doğalgazı ve baca tıkanıklık sorununu giderin. Ayrıca hırsızlık durumuna karşı kapı ve pencerelerinize kilit yaptırabilir veya hırsızlığa karşı alarm kullanabilirsiniz. Çocuklu aileler ise balkonlarına yüksek demirlikler yaptırarak düşme tehlikesini önleyebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe