Hediyelik Ve Çeyizlik Lif Modelleri

0
Türk kadınları el işi sanatlarında hünerli olduklarını ördükleri birbirinden farklı lif modelleri ile kanıtlıyorlar.  Tığ işi ile birbirinden güzel tığ işi lif ve banyo keseleri yaparak hem genç kızlarının çeyiz sandıklarını hem de banyolarını süslemektedirler. Banyolarınızı olmazsa olmazları arasında olan lif modelleri güzel görünümleri ve işlevsel olmaları sebebi ile el işi sanatlarında en çok rağbet gören örgüler arasında yer almaktadır.  Özellikle yeni doğmuş bebekler için yumuşak tüylü iplerden hazırlana lif örnekleri ise büyük küçük herkesin âdete içini ısıtmaktadır. Bebeği için lif örmek isteyen anneler internet üzerinden lif modelleri arayışına girmektedirler. Seçilen modelin lifin kalitesine etki edecektir. Ayrıca kullanılan ipin kaliteli olması sonuç açısından da önem taşır. Renk tonunu istediğiniz tarzda belirleyerek farklı bir modelin oluşmasını da sağlayabilirsiniz. Günümüzde model seçeneği oldukça fazladır. Var olan modellerden seçim yapabileceğiniz gibi isterseniz de kendi modelinizi oluşturabilirsiniz.

Hediyelik Lif Modelleri

Lifler çoğu zamana hediyelik eşya olarak da tercih edilmektedir.  Hediyelik lif modelleri popüler renk ve desenler ile örülmektedir. Özellikle genç kızlar evlendikten sonra akraba ve sevdiklerine hediye etmek için farklı örgü tekniklerini kullanarak birbirinden güzel lif örmektedirler.  Lif modellerinin çoğu çift katlı ve üçgen biçiminde içine el girecek şekilde örülmektedir.  Tığ ile örülen liflerde en çok kullanılan renkler ise beyaz, kımızı, sarı, yeşil ve mavi renkler kullanılmaktadır.  Yumuşak bir yapıya sahip olan lif örnekleri ile düz örgü tekniği ile örülmektedir.  Bu modeller ucu ince tığ ve ince yapılı ipler ile yapılmaktadır. Şiş ile lif örmek isterseniz de kare olan lif modelleri en ideal örneklerdir.  Düz örgü tekniği ile örülen lifler pul detay ya da boncuk gibi çeşitli aksesuarlar ve birbirinden farklı renkli ipler ile süslenerek özeleştirilebilir.   Bu modellerin hepsi hediyelik olmalarının yanı sıra genç kızların çeyiz sandıklarında ya da damat bohçaların da güvenle konulmaktadır.  Yeni doğan bebekler içinde özel tasarımlar ile süslenerek hazırlanmaktadır.

Çiçek Desenli Lif Modelleri

 Çiçek desenli lif modelleri  büyük rağbet görmektedir.  Hatta bu m modelleri lif örnekleri arasında en çok beğenilen modeller içerisinde yer almaktadır.  Hele beyaz ve kırmızı ipler ile hazırlanan çiçek desenli lifler estetik bakımında mükemmel bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu mükemmel modeli örerek ister banyolarınızda, isterseniz de genç kızlarınızın çeyizi sandıklarına koyabilirsiniz. Lif modellerinde görsel kaliteyi ön plana çıkarmanız yararınıza olacaktır. Bu sayede şıklığı elde edebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe