Basra Körfezi kıyısında muhteşem bir tatil Katar

0
Dünyanın en zengin ülkelerinin başında gelen Katar, son dönemlerde gezginlerin ajandasında ilk sırada yer almaya başladı. 


Basra Körfezi kıyısında muhteşem konumu, ihtişamlı mimarisi ve kültürel zenginlikleriyle turistlerin ilgisini çeken başkent Doha ise farklı kültürleri tek çatı altında toplayan muazzam bir şehir. Körfezin en mistik ülkelerinden birine güvenli ve huzurlu bir ortamda tatil imkanı sunan Vizyon Turizm, misafirleri için düzenlediği Katar turu programıyla gezginlerin rotasını belirlemeye devam ediyor.


Son dönemlerde gezginlerin uğrak noktası haline gelen Katar, dünyanın en zengin ülkelerinin başında geliyor. İhtişamlı mimarisi ve kültürel zenginlikleriyle turistlerin ilgisi çeken başkent Doha ise gezginler için kültürel zenginliklerin, maceraperestler içinse muhteşem deneyimlerin edinilebileceği bir şehir.

Ticari merkez olan bu dünya şehri, Arap Yarımadası'nın doğusunda ve tek kara sınır komşusu Suudi Arabistan olan bir Basra Körfezi ülkesidir. Modern ve alışveriş tutkunlarının vazgeçilmezi Doha, muhteşem mimarilere de ev sahipliği yapıyor.

8 Aralık 2008'de açılan ve Doha'nın simgesi haline gelen İslam Eserleri Müzesi, bünyesinde yer alan tarihi eserlerin yanı sıra muhteşem mimarisiyle görenleri büyülüyor. 7. yüzyıl ile 19. yüzyıl arasına ait eserlere ev sahipliği yapan müzenin mimarı ise Çin asıllı Amerikalı ünlü mimar Leoh Ming Pei'ye ait. Doha'nın gökdelenleri arasında yer alan Eski Pazar ise taş yapı binalarıyla eski Arap kültürüyle konuklarını tanıştırıyor.

Geçmişi 100 yıllık olan tarihi pazarda birçok hediyelik eşya, otel, mağaza ve restoran bulunuyor. Doha'da yer alan bir diğer mimari yapı da yapay bir ada olan The Pearl…4 milyon metrekare üzerine kurulmuş olan yapay ada, gökyüzünden bakıldığında içinde inci olan 3 adet istiridye gibi gözüküyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe