Dünyanın doğusuna gidildikçe güzellik ‘güç’ oluyor!

0
Dünya genelinde 12 ülkede, yaklaşık 18 bin kişi ile yapılan 'güzellik' araştırması, dünyanın doğusu ile batısı arasındaki güzellik algısı farkını ortaya koydu. Batı ülkelerinde güzelliğin 'güç' olduğu algısı kabul görmezken; doğuya doğru gittikçe oran yüzde 73'e kadar yükseldi.

Dünya genelinde 12 ülkede, 20 ila 65 yaş arasında yaklaşık 18 bin kişiyle anket yapıldı. Anket sonucunda dünyanın farklı coğrafyalarında güzelliğin nasıl algılandığı ortaya kondu. Buna göre tüm dünyada iyi ve güzel görünmek dünyada ortalama yüzde 60 oranında önemseniyor. Bunu önemseyen ülkelerin başında Hindistan geliyor. Hindistan'da her yüz kadından yaklaşık 80'i güzel ve iyi görünmeyi önemserken Türkiye'de yüz kadından yaklaşık 77'si önemsiyor. İngiltere'de ise yüz kadından sadece 46'sı için güzel ve iyi görünmek önemli. Kanada da iseyüz kadından 48'i görünüşünü önemsiyor.

Avrupalı kadın, güzel görünmek için para harcamıyor

Allergan'ın yaptırdığı araştırmaya göre; 'bana hayran olunması önemli', 'iyi görünmek önemli', 'yaşa göre iyi görünmek önemli' ve 'güzellik güçtür' algısı dünyanın doğusuna doğru gidildikçe daha da önem kazanıyor.

Bununla beraber, dünya genelinde ortalama her yüz kişiden yaklaşık 42'si yüz görünümünü iyileştirmek için para harcamaya hazır. Güzelliğin daha da önemsendiği Türkiye'de yüz kişiden 53'ü; Hindistan'da yüz kişiden 68'i ve Çin'de yüz kişiden yaklaşık 67'si görünümü iyileştirmek için para harcayabileceğini söylerken, İngiltere ve Fransa'da yüz kişiden yaklaşık 29'u; Almanya'da ise yüz kişiden sadece 26'sı güzel görünmek için para harcayabileceğini söylüyor.

Yanı sıra kullanılan güzellik ürünlerinin içeriği de araştırılmıyor. Araştırmanın sonuçlarını yorumlayan Prof. Dr. Reha Yavuzer ise Türk kadının estetik ve güzellik konusunda Avrupalılara göre daha bilinçli olduğunu söylüyor. Yavuzer, "Yüz güzelliği için kullanılan ürünlerin içerik ve detaylarını Avrupalı kadınlar büyük oranda araştırmazken Türk kadının neredeyse yarısı düzenli olarak araştırma yapıyor." diyor.

Araştırmanın en çarpıcı sonucu ise dünyanın doğusuna gidildikçe güzelliğin güç olarak kabul edilmesi. 'Güzellik güçtür' görüşü, dünya genelinde ortalama %42 oranında kabul görüyor. Türkiye'de her yüz kişiden yaklaşık 60'ı; Hindistan'da yaklaşık 67'si ve Çin'de 73'ü 'güzellik güçtür' diyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe