Sevgililer Günü’nü erkekler kadınlardan daha fazla kutluyor

0
Uluslararası araştırma şirketi 4Service'in halkın Sevgililer Günü alışkanlıklarını ölçmeye yönelik anketine göre, erkeklerin yüzde 64'ü, kadınlarınsa yüzde 53'ü Sevgililer Günü'nü kutluyor. 

Sevgililer Günü'nü kutlayanların yüzde 67'si 35 – 44 yaş aralığında. Erkeklerin yüzde 91'i ve kadınların yüzde 82'si Sevgililer Günü için hediye alıyor. Kadınlar bu işe ortalama 50 - 100 TL bütçe ayırırken, erkekler 250 - 500 TL harcamayı göze alıyor. Her iki taraf da en çok takı ve saat almayı seviyor, ancak katılımcıların yüzde 92'si alışılmışın dışında bir hediye almak ya da vermek istiyor…

Uluslararası araştırma şirketi 4Service, Şubat 2019'da Türkiye'nin tüm coğrafi bölgelerini kapsayan, 215 kişinin katıldığı örneklem yöntemine dayalı bir İnternet anketi yaptı. Halkın Sevgililer Günü'nü kutlama ve alışveriş alışkanlıklarının ölçümlendiği ankette, "Sizce alışılmışın dışında en güzel hediye ne olurdu?" sorusuna gelen yanıtlar şaşırttı. Bunlar arasında yüzde 41 ile İtalya seyahati, yüzde 13 ile masaj seansı, yüzde 9 ile hobi kursu, yüzde 8 ile hisse senedi, yüzde 7 ile ev sinema sistemi ve iç çamaşırı başı çekti.

Kadınlar AVM'den, erkekler İnternet'ten

Katılımcıların verdiği yanıtlara göre çoğu kadın hediyesini AVM'den almayı planlarken, erkekler yüzde 46'şarlık eşit oranda AVM ve İnternet'ten alışveriş yapmayı düşünüyor. Kadın ve erkeklerin verdiği yanıtların ortalaması alındığında, Sevgililer Günü alışverişlerinin yüzde 50'si AVM'lerden, yüzde 41'i İnternet'ten, yüzde 9'u çarşıdan yapılacak.

Cinsiyet ve yaş ne olursa olsun, çoğu katılımcı hediyesini Şubat başında almayı planlıyor. Yalnızca 55 - 64 yaşları arasındaki katılımcılar, 10 Şubat'tan sonra Sevgililer Günü için hediye almayı planlıyorlar. Yine yaş ve cinsiyete göre farklılık göstermeksizin katılımcıların yüzde 91'i Sevgililer Günü'nde dışarıda akşam yemeğine çıkmayı düşünüyor. Dışarıda yemek için ayrılan bütçe ise yüzde 42 oranında 100 – 250 TL, yüzde 33 oranında 50 – 100 TL.

Anketten elde edilen çarpıcı sonuçlar şöyle maddeleniyor:


- Sevgililer Günü'nü kutlayan kadınların oranı yüzde 53, erkeklerin oranı yüzde 64.

- Erkeklerin yüzde 91'i ve kadınların yüzde 82'si Sevgililer Günü için hediye alıyor.

- Kadınların yüzde 54'ü, erkeklerinse yüzde 46'sı şimdiden Sevgililer Günü için hangi hediyeyi almak istediklerine karar verdi. Geriye kalanlar kararlarını son günlerde verecek.

- Erkeklerin yüzde 91'i, kadınlarınsa yüzde 82'si Sevgililer Günü için hediye alıyor. Yaşı ne olursa olsun, çoğu katılımcı sevgililer gününe bir hediye almayı planlıyor.

- Kadınların yüzde 94'ü hediyeye ek olarak, başka bir hediye daha vermeyi planlıyor.

- Sevgililer Günü için aldıkları en güzel hediye olarak kadınların yüzde 28'i saati, erkeklerin yüzde 31'i takıyı seçti.

- Hediyelerin yüzde 95'i sevgiliye / eşe, yalnızca yüzde 5'i sevilen insanlara alınacak.

- Katılımcıların yüzde 91'i Sevgililer Günü'nde dışarıya yemeğe gidecek.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe