Dünyada güneşin denizden doğup denizden battığı şehirlerden biri 'Sinop'

0
Yemyeşil doğası, şelaleleri, gölleri ve tertemiz sahilleriyle dört mevsim boyunca ziyaretçilerine farklı güzellikler sunar.

Doğal güzelliklerin yanında tarihi ve kültürel eserleri de görülmeye değerdir. Sinop’ u gezmek için iki gün yeterlidir. Bu süre boyunca hem doğal güzelliklerini hem tarihi güzelliklerini keşfedebilir hem de yöresel lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca birçok spora için elverişli bir doğası olduğu için sporseverler tarafında oldukça sık ziyaret ediliyor. Bu muhteşem şehri tepeden görmek isterseniz Sinop Kalesi’ ne mutlaka gitmelisiniz.

Şehrin bütün güzelliklerini bir arada görebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca Sinop Etnografya Müzesi ve Sinop Tarihi Cezaevi de gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bunlar haricinde Balatlar Kilisesi, Boyabat Kalesi, İnceburun Deniz Feneri de diğer tarihi yapılardır.

Görülmeye değer doğal güzellikler ise İnaltı Mağarası, Hamsilos Koyu, Karakum Plajı ve Erfelek Şelalesi bunların başında geliyor. Sinop Karadeniz iklimine sahip olduğu için daha çok yaz aylarında ziyaretçi alıyor. Sinop’ a geldiğinizde konaklamak için de eşsiz Karadeniz manzaralı oteller bulunuyor. Bu deniz manzaralı Sinop otelleri arasından birini seçerek güneşin denizden doğup denizden battığına şahit olabilirsiniz. Bununla birlikte dillere destan Karadeniz mutfağını da deneyebilirsiniz.

Özellikle Sinop mantısını ve mısır çorbasını denemeden ayrılmayın. Eğer Sinop’ u Eylül ayında ziyaret ediyorsanız her sene yapılan ve üç gün süren Mutluluk Festivali’ ne de uğramayı unutmayın. Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com ‘dan daha geniş bilgilere sahip olabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe