Tatilciler için erken rezervasyon rehberi

0
Yaz tatilinin yeri ayrıdır. Çünkü deniz, kum ve güneşin başrolde olduğu bir seyahat pek çok seyahat sever için en keyifli tatillerden biridir. Bu sebeple henüz kış gelmeden, önümüzdeki sezon çıkacağımız tatilin hayalini kurmaya başlarız. Fakat doğru zamanda doğru tercihler yaparak, seyahatinizi hayal olmaktan çıkarabilirsiniz. Nasıl mı? Tabii ki Erken Rezervasyon imkanlarını kullanarak! 

Türkiye'nin otel arama motoru Neredekal. com'un keşif rehberi editörleri olarak, seyahatinizi Erken Rezervasyon ile en kazançlı şekilde nasıl planlayabileceğinizi mercek altına aldık. İşte detaylar :

Erken Rezervasyon Nedir?
Erken rezervasyon, sezonda daha yüksek fiyatlara konaklayacağınız bir otelde, önceden satın alma yaparak, aynı tesiste çok daha uygun fiyata konaklamanıza imkan sunan özel bir dönemdir. Genellikle Kasım ve Aralık ayında başlayan bu kampanyalar sayesinde tatilciler %50'ye varan indirimlerden faydalanabilmektedir. Kampanyaların ilk başladığı tarihlerde indirim oranları %50'yi bulurken, erken rezervasyonun bitiş tarihi olan Mart ayının sonlarına yaklaştıkça indirim oranları ciddi şekilde düşer. Bu sebeple de erken rezervasyonun ilk dönemleri, ilerleyen tarihlere göre çok daha avantajlıdır.

Öncelikle gitmek istediğiniz destinasyonu belirleyin
Erken rezervasyon için ne kadar erken davranırsanız o kadar fayda sağlayabileceğinizi belirtmiştik. Bu da tatilinizi bir o kadar önce planlamanız anlamına gelmekte... Bunun için işe ilk olarak gideceğiniz bölgeyi, hatta tatil beldesini seçerek başlamanızda fayda var. Aksi halde planlarınızı ötelemeye devam edebilirsiniz. Tatil beldenizi seçerken daha önce çok sevdiğiniz favori durakları ya da hiç görme şansınızın olmadığı yeni yerleri tercih edebilirsiniz. Fakat belirtelim ki büyük tatil otellerinin çoğunlukta olduğu popüler bölgeleri seçmeniz, size daha büyük avantajlar sağlayacaktır.

Eğer çalışıyorsanız işinizi şansa bırakmayın
Tatile gitmeye karar vermekle her şeyin bitmediğini biliyoruz. İşte bu yüzden satın alma aşamasına geçmeden önce izin tarihlerinizi şirketinizle konuşmanız gerekmektedir. Gerekli izinleri aldıktan ve siz de hazır olduktan sonra, bir sonraki aşamaya gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz. Aksi halde aylarca hayalini kurduğunuz tatile gidememeniz, sizi bir hayli üzecektir.

Güvenebileceğiniz bir tur şirketi ile iletişime geçin
Erken rezervasyonla birlikte başlayan kampanyalar ilk olarak kafanızın karışmasına sebep olabilir. Çünkü yüzlerce otelde uygulanan indirimler, bir süre sonra hangi otelin size göre olduğunu karar vermenizi zorlaştıracaktır. Bu aşamada yardım almanızda fayda var. Tur şirketlerine bir tatilden beklediğiniz her şeyi belirtirseniz, size için en uygun olan erken rezervasyon otelini bulacaklardır. Ayrıca tüm bunların yanı sıra Neredekal.com otel arama motorunu ziyaret ederek, öncesinde aynı otel için fiyat karşılaştırması yapabilir ve gideceğiniz otel hakkında yorumları okuyarak daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Erken Rezervasyon sigortasını ihmal etmeyin
Tatile gitmenize aylar varken bazı endişelerinizin olması çok normal. Sonuçta aylar sonrası için belirlediğiniz bu tarihlerd,e elinizde olmayan sebeplerden dolayı seyahatinizi iptal etmek durumunda da kalabilirsiniz! İşte bu aşamada endişelenmenizi engelleyecek tek şey, sigorta yaptırmanız olacaktır. Turizm şirketleri tarafından sunulan bu çözüm sayesinde siz de seyahatinizden 3 gün öncesine kadar koşulsuz iptal hakkına sahip olabiliyorsunuz. Böylece herhangi bir zarara uğramadan bu aşamayı atlatabilirsiniz. Unutmayın, bu sigortayı turunuzu veya otelinizi satın aldığınız esnada yaptırmış olmanız gerekir, sonradan yaptırmak işinize yaramayacaktır.

Garanti fiyat uygulamaları hakkında bilgi alın
Bazı durumlarda farklı tur şirketlerinin aynı otel için, birbirinden farklı fiyat uygulamaları yaptığı görülmektedir. İşte bu aşamada sizin soru işaretlerinizi gidermek için garanti fiyat uygulaması devreye girmektedir. Yani sizin tur şirketinizden satın aldığınız bir odayı daha sonra başka bir tur şirketinde daha ucuza bulmanız halinde, anlaştığınız firmanızın aradaki bu farkı size ödüyor olması gerekmektedir. Size düşen ise bir şirketle anlaşırken aradaki bu farkı ödeme garantisi verip vermediklerini önceden sormaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe