Cildinizi nasıl tanımlayacağınızı ve nelere özen göstermeniz gerektiğini öğrenin!

0
Cilt bakımı bir sanat ve bilimdir, ama korkmayın: bu hepimizin öğrenebileceği bir şey. Cildinize değer vermenin püf noktası cildinizi tanımaktır; çünkü anlayış sizin için uygun olan doğru ürünleri bulabileceğiniz ve daha fazla soruna neden olmadan olası sorunlarla mücadele edebileceğiniz anlamına gelir.

Yedi temel cilt tipi vardır: Normal Cilt , Yağlı Cilt, Kuru Cilt, Karma Cilt, Akne - Sivilce Eğilimli Cilt, Atopik – Hassas Cilt ve Olgun Cilt.

Normal Cilt

Çok fazla sorun yaşamazsınız. Cildiniz yeni ürünlere veya hava değişikliklerine olumsuz tepki vermez. Bütün gün yüzünüzdeki yağı sürekli nemlendirmeniz veya lekelemeniz gerektiğini düşünmüyorsunuz. Cildiniz minimal ince çizgilere ve kırışıklıklara sahip olsada sıkı ve sağlam.

Cilt Bakımı İpuçları: Şanslısın! Normal cilt ile neredeyse hiç hassasiyet, kuruluk veya yağlılık hissetmezsiniz. Cildiniz çoğu malzemeyi tolere edebilir, bu da sizin için tam olarak neyin işe yaradığını bulana kadar güzellik ürünleriyle sert oynayabileceğiniz ve temizleyicilerle, nemlendiricilerle ve maskelerle deneme yapmak için tonlarca eğlenceli vakit geçirebileceğiniz anlamına gelir.

Yağlı Cilt

Cildiniz her zaman parlak görünür. Büyük olasılıkla kurutma kağıtları veya matlaştırma tozlarına hiç yabancı değilsiniz. Makyaj ve cilt bakım ürünlerinin her zaman istediğiniz gibi kalmıyor maalesef.

Cilt Bakımı İpuçları: Yağlı ciltlerde, parlaklık kontrolü çok önemlidir. Yağlı cilde sahip olmanın faydaları olmasına rağmen (daha az kırışıklık!), Mineral yağ, vazelin ve alkol gibi maddelerden kaçınmalısınız. “Komedojenik olmayan” etiketli ürünler, gözeneklerinizi tıkamayacağından yağlı ciltler için harikadır. Yağsız nemlendiriciler (kimyasal nemlendiriciler ve kil maskeleri gibi), en iyi arkadaşlarınızdır (evet, hala nemlendirmeniz gerekir!). Yüzünüzü aşırı yıkamamaya dikkat edin, çünkü gözeneklerinizi kurutmak telafi etmek için daha fazla yağ üretmelerine neden olabilir.

Kuru Cilt

Kuruluk ve susuz kalma aslında iki ayrı kaygıdır, ancak çok benzer semptomları vardır. Peki bunları nasıl tanımlayacağız?

Kuruluğa ciltte yağ eksikliği neden olur. Belirtileri döküntüler, hassasiyet, kaşıntı ve çatlaklar olabilir. Yaşam tarzı ve çevresel faktörler veya kronik bir durumdan (egzama veya ilgili durumlar durumunda) kaynaklanabilir.

Dehidrasyon cildinizin yeterince nemi muhafaza etmemesinin sonucudur. Cildiniz birbirine sıkıştığında cildiniz gergin olabilir, cılız bir görünüme sahip olabilir veya küçük, ince çizgiler gösterebilir.

Cilt Bakımı İpuçları: Kuru cilde bakım yapmak için, her gün birkaç kez zengin bir nemlendirici uygulayarak, özellikle de ellerinizi yıkadıktan veya banyo yaptıktan sonra nemi korumak isteyeceksiniz. İyileşmesine yardımcı olmak için evinizdeki havayı sıcak ve nemli tutmaya çalışın. Sert sabun veya narenciye yağı veya çok miktarda koku içeren ürünler kullanmaktan kaçının.

Diğer yandan, cildiniz susuz ise, su bazlı ürünler aradığınızdan emin olun, çünkü yağ bazlı ürünler cildinizin durumunu daha da kötüleştirebilir. En önemlisi, her gün yeterince su içtiğinizden emin olun!

Karma Cilt

Ne tür bir cilde sahip olduğunuzu bulmakta sorun yaşıyorsanız, muhtemelen karma cilde sahipsiniz. Cildiniz bazı bölgelerde kuru, bazılarında ise yağlı mı? Karma cildi en kolay şekilde yağlı bir T bölgesi (alın ve burun çizgisi boyunca) ve yüzün geri kalanında kuru veya normal bir cilt ile tanımlanır.

Cilt Bakımı İpuçları: Alkol bazlı ürünler gibi yağlı ve kuru ciltle aynı bileşenlerden uzak durmak isteyeceksiniz. Karma cilt oyununun adı denge. Sorunlu bölgeleri spot tedavilerle izole edin ve cildi eşitlemek için tonikler veya dengeleyici krem kullanın.

Akne-Sivilce Eğilimli Cilt

Eğer sık sık sorun yaşıyorsanız (ya da  sorunlarınız hiç bitmiyor gibi görünüyorsa), muhtemelen akne eğilimli cildiniz vardır. Bu, gözeneklerinizin kolayca tıkanma eğiliminde olduğu anlamına gelir; sizi beyaz noktalara, siyah noktalara ve sivilcelere diğer cilt türlerinden daha duyarlı hale getirir. Yağlı veya kuru cildiniz olabilir ve sivilceye yatkın olabilirsiniz.

Önemli Not: Cildinizdeki lekeler mutlaka sivilce olmayabilir. Aslında, rosacea adı verilen yaygın bir cilt sorunu genellikle akne benzeri semptomlara neden olabileceği için “yetişkin sivilce” olarak bilinir. Bu durumun diğer belirtileri arasında kızarma, belirgin kan damarları, kalınlaşmış cilt ve yanma veya yanma sayılabilir. (Bu cildinize daha çok benziyorsa, bunun yerine “Hassas – Atopik Cilt” bölümüne bakın.)

Cilt Bakımı İpuçları: Akneleri tedavi etmek için özel olarak formüle edilmiş temizleyicilerin yanı sıra, sorunu en aza indirgeyecek yardımcı maddeler ve nemlendiriciler kullanın. Var olan patlamalara karşı travmayı önlemek için yüzünüzü nazikçe temizleyin ve akne izlerini tedavi etmek ve hafifletmek için topikal jel kullanın. Salisilik asit, kil, benzoil peroksit veya retinol gibi sivilce ile savaşan maddeler arayın.

Hassas – Atopik Cilt

Hassas cilt genetik, alerji veya çevresel faktörlerden kaynaklanabilir. Bu cilt tipinin belirtileri şunlardır:

o  Kolayca kızarabilen cilt
o  Sık görülen pişik ve kabarma
o  Cilt bakım ürünü kullandıktan sonra yanma veya tahriş
o  Kokuya olumsuz reaksiyon
o  Kuru, döküntülü, tahriş olmuş cilt lekeleri

Cilt Bakımı İpuçları: Tahrişe, kızarıklığa, acımaya, yanmaya veya akne dökülmelerine daha yatkın olduğunuz için kozmetik seçerken dikkatli olmalısınız. Alkol veya parfümden ve  tahriş edici antibakteriyel maddelerden kaçının. Daha az katkı maddesi olan ürünleri arayın ve yatıştırıcı, iyileştirici veya antienflamatuar özelliklere sahip ürünleri arayın.

Olgun Cilt

Herkesin cildi aynı hızda yaşlanmasa da, işaretler oldukça evrenseldir. Genç yaşlarınızdakilerden daha fazla kuruluk, ve yer yer kırışıklıklar görebilirsiniz. Daha olgun ciltler için sarkma, koyu lekeler, donukluk ve dehidrasyon fark edebilirsiniz.

Cilt Bakımı İpuçları: Olgun cilt, geçmiş ve gelecekteki hasarların üstesinden gelmek için gelişmiş cilt bakımı gerektirir. Kolajeni artırabilen ve çevresel saldırganlara ve hücre dönüşümüne karşı koruyabilecek restoratif tedavilerle yaşlanma karşıtı bir rutin oluşturmak için yanlış zaman diye bir şey yoktur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !