Bal, antibiyotikten daha etkili

0
Bal, Antibiyotikten Daha Etkili


Bal ve arı ürünlerinin insan vücuduna katkılarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Dünyanın en saygın üniversitesi olarak kabul edilen Oxford tarafından yapılan çalışmaya göre bir kaşık bal, piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha fazla fayda saÄŸlıyor. 

Konuya iliÅŸkin bir deÄŸerlendirmede bulunan Bal Gurmesi Ahmet BaÄŸran Aksoy, “Bal ve arı ürünlerinin insan saÄŸlığına faydalarını ben her fırsatta anlatmaya ve halkımızı bu konuda bilgilendirmeye çalışıyordum. Oxford’un yayınladığı bu açıklama beni haklı çıkardı. Fakat burada bir konuya dikkat edilmelidir. Ãœniversitenin antibiyotikten daha faydalı dediÄŸi bal katkısız ve ham baldır. Merdiven altı üretimler ve yapay ballar aksine insan saÄŸlığına zararlıdır.”

Zengin içeriğiyle insan vücuduna birçok faydası bulunan balın sağlığa katkısı dünyanın en prestijli üniversitelerinden Oxford tarafından kanıtlandı. İngiltere'de Oxford Üniversitesi tarafından yapılan çalışma, bir kaşık balın piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha faydalı olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, balın üst solunum yolu hastalıklarına karşı antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha fazla etkili olduğunu ortaya koydu. Ayrıca gene araştırmalara göre balın iyileşme sürecini kimi durumlarda 2 güne düşürdüğünü ve öksürüğü yüzde 50'i azalttığı saptandı.



RAPORA GÖRE BAL ANTİBİYOTİKLERDEN DAHA ETKİLİ


British Medical Journal'da yayımlanan çalışmanın sonuçlarının çok kıymetli olduÄŸunu belirten Türkiye’nin bal konusunda en yetkin isimlerden biri olan Bal Gurmesi Ahmet BaÄŸran Aksoy; “Çalışma, gıda terörü yaÅŸadığımız bu çaÄŸda doÄŸru beslenme açısından çok deÄŸerli. Bir bal üreticisi olarak bu mucizevi gıdanın faydalarını yıllardır anlatmaya çalışıyorum. Bal ve arı ürünleri biz insanların doÄŸada tüketebileceÄŸi içeriÄŸi en zengin gıdaların başında geliyor. Bu deÄŸerli rapor balın öksürük, soÄŸuk algınlığı ve burun tıkanıklığına karşı antibiyotiklerden daha etkili olduÄŸunu ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.



HER BAL DEĞİL, KATKISIZ HAM BAL ETKİLİ OLUR

Farklı yaÅŸlardan bin 700'den fazla katılımcının klinik deneylere tabi tutulduÄŸu araÅŸtırmada hastaların yüzde 36'sının öksürme sıklığının azaldığı ve yüzde 44’ünde öksürük ÅŸiddetinin zayıfladığı sonuçları paylaşıldı. Bal ve arı ürünlerinin çok eski yıllardan beri insanlar tarafından tedavi amaçlı kullanıldığını belirten Bal Gurmesi Aksoy, “Yalnızca bal deÄŸil diÄŸer arı ürünleri polen, propolis ve arı sütü gibi deÄŸerli ürünler de insan için faydalıdır. Bu ürünler katkısız ham bal ile doÄŸru ölçülerde karıştırılarak ihtiyaç doÄŸrultusunda tüketilmelidir. Ama hangi bal tüketilmelidir? Her bal deÄŸil, katkısız ham bal antibiyotiklerden daha etkili olur. AraÅŸtırmada belirtilen bal piyasadaki ucuz ve merdiven altı olarak tabir ettiÄŸimiz ürünler deÄŸildir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Araştırmacılar hemen hemen hiçbir yan etkisi olmayan balın, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı için reçete edilen antibiyotiklere alternatif olarak önerilebileceği görüşünde birleşti. Çalışmalarda ayrıca, bal ile tedavi olanların semptomlarının iki gün daha az sürdüğü görüldü.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe