Sadece ‘Günde Üç Gram’ Kandaki Kolesterol Seviyesini Düşürebilir

0

Sadece ‘Günde Üç Gram’ Kandaki Kolesterol Seviyesini Düşürebilir

İtalya’da önde gelen araştırmacılar tarafından yürütülen bir klinik çalışma, yulafta bulunan beta-glukanların kandaki kolesterol seviyelerini düşürebileceğini doğruladı*


Yulaf ve arpada bulunan doğal lifler olan beta glukanlar, aynı zamanda OatWell™ yulaf beta-glukan içeren besleyici, vanilya aromalı toz içecek olan Herbalife Nutrition Heartwell® gibi ürünlerde de bulunmaktadır.


Her gün beslenme programlarına üç gram yulaf beta-glukan eklenen katılımcıların LDL (düşük yoğunluklu lipoprotein) kolesterol seviyelerinde yalnızca dört haftanın ardından ortalama yüzde 12 ve sekiz haftanın ardından ise ortalama yüzde 15 düşüş kaydedildi. Genellikle ‘kötü kolesterol’ olarak anılan LDL’ler, insan vücudunda bulunan kolesterolün önemli bir kısmını oluşturur ve yüksek olması durumunda, koroner kalp hastalığı riskini artırabilir.


Genel anlamda, Heartwell® kullanılarak yapılan çalışma kapsamında, dört haftanın sonunda toplam kolesterolde ortalama yüzde 6,5 ve sekiz haftanın sonunda yüzde 9 oranında düşüş kaydedildiği belirlendi. Araştırmacılar, araştırma tamamlandıktan sonra katılımcıların kolesterol seviyelerinin orijinal seviyelere döndüğünü tespit etti. Bu durum, günlük beta-glukan alımının önemini gözler önüne sermektedir.  


Bologna Sant’Orsola-Malpighi Üniversitesi Hastanesinin araştırmacıları tarafından İtalya Beslenme Vakfı adına yürütülen çalışmaya 83 denek (48 kadın ve 35 erkek) katıldı. Bu çalışma, güney Avrupa’da yürütülen ilk klinik deneylerden biri olma özelliğini taşımaktadır. Çalışmanın başında, katılımcılarının tamamının genel olarak kolesterol seviyelerinin orta düzeyde yüksek olduğu, kardiyovasküler riskinin düşük olduğu ve Akdeniz diyetine uygun olarak beslendikleri belirlendi.

Sadece ‘Günde Üç Gram’ Kandaki Kolesterol Seviyesini Düşürebilir

Çalışma hakkında açıklama yapan Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. İsmet Tamer şu bilgileri verdi:
 

“Bu çalışmanın sonuçları gerçekten önemli ve beta glukanların nispeten genç hastalar da dahil olmak üzere hafif ve orta düzeyde kolesterol sorunu yaşayan kişilerin kolesterolünü düşürmenin etkili ve güvenli bir yolu olduğu yolundaki bilgilerimizi güçlendirmektedir. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa’da, 25 yaş ve üzeri yetişkinlerin %54’ünün yüksek kolesterolünün olduğunu bildirmektedir. Bu, dünya genelinde belirlenen en yüksek orandır.” 

Çalışmanın sonuçları  ‘Nutrients’ adlı bilimsel dergide yayınlandı..


*Yulaf beta-glukanı kan kolesterolünü düşürür. Yüksek kolesterol koroner kalp rahatsızlıklarının gelişiminde bir risk faktörüdür. Beta-glukanlar normal kan kolesterol düzeyinin korunmasına katkıda bulunur.  Faydalı etki günde 3 g yulaf beta-glukanları alındığında sağlanır. Koroner kalp hastalıkları çoklu risk faktörlerine sahiptir ve bu risk faktörlerinden birini değiştirmenin yararlı bir etkisi olabilir veya olmayabilir. Heartwell hastalıkların önlenmesi ya da tedavi edilmesi amacıyla kullanılamaz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !