Ortam sağlığımızı nasıl etkiliyor?

0

Ortam sağlığımızı nasıl etkiliyor?

Ülkemizde çalışan kesimin ekonomik sıkıntıları yanında bir başka sıkıntısı ise sağlık sorunları olmaktadır. Özellikle bazı sektörlerde çalışan işçilerin para kazanma uğruna yaşadıkları zorluklar ve çektikleri sıkıntılar gün geçmiyor ki bir habere konu olmasın. Maden, inşaat, tekstil, altyapı çalışmaları gibi birçok alanda hizmet veren işçilerin bin bir türlü sıkıntıları bulunuyor.


İnşaat İşçileri Barınma ve Yemeklerden Şikâyetçi

Bazı dallara kısa kısa değinmek gerekirse inşaat işçileri genelde özellikle büyük projelerde çalışan kişiler ailelerinden uzak yerlerde çalışmak zorunda kalırlar. Bu durumda işçilerin barınma ve yemek ile birlikte temizlik ihtiyaçları için uygun ortamın işverence oluşturulması şarttır. Ama bakıldığında büyük projelerde kalınan ortamların yetersizliği havasızlığı temizlikte özensiz davranılmaması gibi durumlara bakılarak kalınan ortamın çokta iç acıcı olmadığı söylenebilir. Temizlik ve temel ihtiyaçların karşılanması noktasında da çok ciddi sıkıntılar olduğu bilinmektedir. Ayrıca yemek hanelerin veya yemeklerin hazırlandığı ortamların sağlıksızlığı da bir başka önemli konudur.


İşçiler Sağlıklı Ortamlar İstiyor

Genel olarak inşaat sektörü üzerinden verdiğimiz bilgilendirmeleri diğer sektörlere göre de çoğaltmak mümkün. Burada yapılması gereken kişilerin kaldığı ortamların daha temiz bir hale gelmesi temel ihtiyaçların karşılandığı ortamların sterilliği ve yemek durumlarının sıkı şekilde takibi ile birçok sorun aşılabilecektir.


Sağlıksız Ortamlar Hasta Ediyor

Türkiye’de çalışanların yaptıkları mesleklerden ötürü kaptıkları hastalıklara meslek hastalığı denilirken ortamdan veya kalınan yerden vücuda geçen bulaşıcı hastalıklar da unutulmamalıdır. İşçi avukatı Erkan Behçet Arıkan, işçilerin sağlıklı ortamlarda barındırılması sorumuza şunları söyledi. Arıkan, işçiler eğer kaldıkları yerden temel ihtiyaçlarını giderdikleri alanlardan ve yemek ihtiyaçlarını giderdikleri yerden memnun değillerse bir kere verimde düşecektir. Burada işveren çalışanların fiziki şartlarını iyileştirip verim noktasında katkı alacağını bilerek harcamadan çekinmemelidir. Ama kişi işyerinden kaynaklı bir hastalığa yakalanırsa ve bu şartlar aynen devam ediyorsa hukuki olarak hakkını aramasında fayda olacaktır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe