Pura Veni: 'Ve yaşam saflığı seçti...'

1

Pura Veni: 'Ve yaşam saflığı seçti...'

Sevda KÖYÜSTÜ

Bu yazımda sizlere Pura Veni markasından ve badem sütünden bahsedeceğim.


Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Adana doğumluyum, 18 yasına kadar da orada yaşadım. Hani bir laf vardır, ‘şahsına münhasır’ diye, öyledir Adana. Çok severim. Büyükbabam çiftçiydi, bize ekip biçmenin, toprağın önemini ve üretmeyi öğretti.  Hafta sonları çiftliğe giderdik mutlaka. Bana çok katkısı olmuştur o gezilerin. Tarlaları gezerdik. Büyüklerimiz anlatırdı. Ne nasıl ekilir, nasıl biçilir. Sonra dalından toplardık bütün sebze meyveleri. Kocaman taş fırınlarda ekmekler pişerdi, yine tarladan toplanan buğdaylar haşlanırdı. Biz çocuklar ise yanı başında oyun oynar, acıktıkça gider gelir yerdik.  Her şeyin doğalına ulaşmak bizim için çok olağandı.


Hep derim, o dönemlerden kazınmıştı artık hücrelerime o tatlar. Üniversite için İstanbul’a geldim. İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü mezunuyum. Sağlıklı yaşam hep hayat tarzım oldu. Bu konuda çevremi hep teşvik etmeye çalıştım, hala da çalışırım. İyi beslenmek benim için hep çok önemli oldu. İşte o çocuklukta hücrelerime kazınan tatları İstanbul’a gelince de hep aradım. İnandığım insanların güvendiğim ürünlerine ulaşmak için ciddi çaba sarf ettim. Mutfağımdaki ürünlerin çoğunu kaynağından ve en iyisinden bulup getirtirim. Bu gerçekten iyi bir organizasyon, sabır ve emek isteyen bir iş. Bir de tabi eklemek lazım, doğru tarımın, yerli üretimin gerek yatırımcı gerekse tüketici olarak kesinlikle desteklenmesi gerektiğine inanıyorum,


Beni her konuda destekleyen, benim ise yüreğimde kocaman, en kocaman yere sahip muhteşem bir ailem var. Hayat arkadaşım, oğlum ve kardeşim canlarım, çekirdek ailem. Onlarla beraber vakit geçirmek hayat kalitemi yükseltiyor. Bundan başka yine hayatımda çok önemli yeri olan, inanılmaz keyif aldığım başka uğraşlarım da var. Yoga yapmaktan çok keyif alıyorum. Vücuduma çok iyi geldiği gibi felsefesiyle ruhuma da iyi geliyor. Açık havada, doğada yapılan inanılmaz konsantrasyon ve analiz gerektiren golf oynamayı çok severim. Resim yaparım. Resim yaparken, güzel bir müzik eşliğinde zamanın nasıl geçtiğini çoğunlukla anlamam. Arada ufak tefek ‘Annneeeee’ seslenmeleri dışında -ki bu müziğin en güzelidir zaten-.


Pura Veni’den başka, uluslararası bir Amerikan firmasında kontrat yöneticisi olarak çalışıyorum ve işimi çok seviyorum. Çok yönlü olmayı seviyorum. Bu durum, belki birçoğumuzun alışkın olduğu ‘rahat alanımızdan’ çıkarak kendimizi geliştirmemiz konusunda çok önemli. Bir işi çok iyi yapıyor olabiliriz, ama bu başka şeyler denememize asla engel olmamalı. Her durumun, her işin bizlere katacağı yetenekler, vizyon bambaşka.


Badem sütü işine nasıl karar verdiniz?

Biraz önce bahsettiğim gibi, hep doğal, katkısız ve sağlıklı gıdayı aradım. Bazen buldum, bazen hüsran oldu sonuç. Badem sütü de benim için hüsran olanlardan oldu. Hayvansal sütleri yoğurt ve peynir olarak tüketiyorum çünkü içlerindeki laktozun sindirimi zor olduğundan rahatsızlık veriyor. O nedenle senelerdir badem sütü tüketirim. Fakat istediğim gibi, evde yapılmış tadında ve katkısız badem sütünü bulamadım. Ben de kendim yapmaya karar verdim. Senelerdir uzmanlaşmıştım artık bu işte. Benim gibi doğal, iyi badem sütü arayanlara hizmet etmek için, gerçekten kendim içecekmiş gibi badem sütü üretiyorum ve en önemlisi bu işten çok keyif alıyorum.


Pura Veni ne demek?

Latince Pura ‘saf’; Veni ise ‘gelmek’ demek. Marka isminde ürünü konuşturmak istedim. Benim ürünlerim konuşuyor ve ‘Saf Geldim’ diyor. Çünkü her alanda saflığımızı kaybettikçe hızlıca kazandığımızı zannederken, yavaşça kaybediyoruz. Belki hiç farkına varamadan. Saf ve temiz kalpli, sevgi dolu bir insan olduğumuzda ve hayatımızı bu saflık çerçevesinde yaşadığımızda var olan sorunların hepsinin birer birer uçup gideceğine inanıyorum. O yüzden de mottomuz ‘Ve Yaşam Saflığı Seçti...’


Badem sütünün faydaları hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Badem sütü zengin mineral ve vitamin içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek miktarda E vitamini içerir. Kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum açısından zengindir. Ayrıca içeriğindeki folat ve yağ asitleri ile seratonin seviyesini arttırarak depresyonu azaltan bir etkisi vardır.

Kan basıncını düşürür, kemikleri güçlendirir, kalp sağlığını korur, böbrek sağlığı için faydalıdır. Kalsiyum içeriği ile özellikle çocuklarda, büyüme çağında kemik gelişimini ve yoğunluğunu destekler. Laktoz intoleransı olanlar için, inek sütüne harika bir alternatiftir, laktoz içermez.

Badem sütünün cilt üzerinde de harika etkileri vardır. Antioksidan özelliği ile istenmeyen serbest radikallerin oluşumunu önler. Cildin yaşlanmasını geciktirmiş olur ve yine cildi güneş ışınlarından korur. Badem sütünü içmenin yanı sıra herhangi bir alerjik durumunuz yok ise sabah akşam bir pamuk yardımıyla cildinizi temizleyebilirsiniz. Etkisini bir süre sonra görmeye başlayacaksınız.


Badem sütünü aldığımızda saklama süresi ne kadar?

Pura Veni badem sütlerinde hiçbir katkı maddesi olmadığı için 5 gün içinde tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Badem sütünü sadece içmek değil, cilde direkt sürmek de çok yararlı. O nedenle her zaman söylüyorum, bitiremeyeceğinizi düşündüğünüz sade badem sütünü buz torbalarına doldurup, sabah ya da akşam yüzünüze sürebilirsiniz. Hiçbir gıdayı israf etmeyelim. Hepsinde çok fazla emek var.


Badem sütü çeşitleriniz var mı?

Evet, bu işin diğer bir güzel yanı da bu oldu. Yeni ürünler denemek. Ürünlerimizi belirlerken çok keyif alarak yaptık yeni ürün çalışmalarımızı. Şimdilik 4 çeşit badem sütümüz var. Sade, hurmalı, kavrulmuş ve chai badem sütü dediğimiz masala çayı baharat karışımı tozu ile hazırlanan sütlerimiz var.  Farklı çeşitler için ise çalışmalarımız devam ediyor.


Badem sütünü nasıl kullanmamızı tavsiye edersiniz?

Badem sütü aslında kendi başına çok rahat içilebilen, çok sağlıklı bir içecek. Sade olarak tüketemeyenler için hurmalı ve chai badem sütlerini önerebilirim. Soğuk ya da ılık keyifle tüketilebilir.  Kavrulmuş badem sütü ise özellikle kahveye koymak için birebir. Kavrulmuş bademden üretildiği için aroması çok daha yoğun.

Badem sütü çeşitlerini, normalde hayvansal sütleri kullandığınız bütün ürünlerde kullanabilirsiniz. Kek, kurabiye, puding ya da kahvaltılık yulaf ve granola ile birlikte çok rahat tüketebilirsiniz.


Pura Veni: 'Ve yaşam saflığı seçti...'

Badem sütünün zararları var mı?

Her gıdada olduğu gibi, badem sütü tüketiminde de dengeli olmalıyız. Her şeyin fazlası zarar, badem sütünü de aşırı tükettiğimizde alerjiye sebep olabilir. O nedenle günde 1 bardak badem sütü hem içerdiği vitaminlerle yeterli olacak hem de kişide özel bir durum yoksa herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmayacaktır.


Ek gıdaya geçen çocuklarda kullanabilir miyiz?

Uzmanlar alerjik reaksiyona neden olmaması için,  badem sütünün 2 yaşından sonra tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak yine de herkesin kendi doktoruna danışması gerektiğini düşünüyorum, her çocuk farklıdır.


Badem sütünden başka ürünleriniz var mı?

Evet, çeşitli ürünlerimiz var. İki çeşit badem unumuz var. Biri normal badem unu, diğeri ise ince çekilmiş baharatlı badem unu. Kendi tariflerimde badem ununu kullanırken, tek başına kullandığımda yeteri kadar tutucu olmadığı için badem unu kadar da un eklemek zorunda kalıyordum. Buna çözüm bulabilmek adına ortaya çıkmış bir ürün oldu ince çekilmiş baharatlı badem unu. Baharatlı badem ununun tutuculuğu daha çok olduğundan tariflerinizi ek un kullanmanıza gerek kalmadan sadece badem unu ile yapabiliyorsunuz. Örnek verecek olursam, baharatlı badem unu içeriğindeki baharatlar ve az miktarda hurma ile havuçla keke harika yakışıyor.

Hurmalı badem ezmesi ürünümüz, yararlanıcılarımız tarafından çok seviliyor. Hatta birkaç yararlanıcımızdan çocuklarının çikolata kremasını bırakıp yerine bizim badem ezmesini yediği şeklinde dönüşler aldık. Bu, misyonu sağlıklı yaşam olan beni inanılmaz mutlu etti tabi .

Son olarak ‘Almond Sprinkle’ yani ‘Badem Serpmesi’ diye adlandırdığımız, kavrulmuş badem, hurma ve tarçından yapılan bir ürünümüz var. Bu ürünün amacı için ‘lezzeti pratik hale dönüştürmek’ diyebiliriz. Sabahları yulaf, granola gibi yiyeceklerin ya da içeceklerimizin üstüne serpebiliriz veya sağlıklı kek, kurabiye yaparken tatlandırmak için kullanabiliriz. Ya da muhteşem bir cheesecake tabanı yapabiliriz. İçine girdiği yiyeceğin gerçekten lezzetini ikiye katlıyor.


Sporcular için badem sütünü öneriyor musunuz?

Badem, kas yapıcı besinler arasında yer alır ve vücutta yağlanma yapmadan enerji artışını sağlar. Badem sütünde, bademde bulunan tüm vitamin ve mineraller mevcutken, yağ oranı bademe göre çok daha azdır. Bu şekilde kalorisi çok daha düşük ama besleyiciliği yüksek bir gıda görevi görür. Yani evet, ben de düzenli spor yapan biri olarak kesinlikle öneririm ve tabii bir de gerçekten tok tutuyor. 


Siparişleri nereden veriyoruz?

Instagram sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Web sayfamız hazırlık aşamasında. Tamamlandığında instagram üzerinden duyurusu yapılacak. https://www.instagram.com/pura.veni/


Türkiye içinde kargo yaptığınız ürünleriniz hangileri?

Şimdilik badem sütleri hariç diğer tüm ürünleri Türkiye’nin her yerine gönderebiliyoruz. Badem sütleri için ise, şehir dışına gönderim konusunu çok arzu ediyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Umarım yakın zamanda birçok ile ulaşımını sağlayabiliyor olacağız. Çok inandığım bir ürün, isteyen herkesin yararlanabiliyor olması beni çok mutlu eder.


Bu güzel söyleşi için Sinem Ünal Durmuş’a çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

Bir sonraki yazıda buluşmak dileğiyle, hoşça kalın!


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

1Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe