Grip mi Covid-19 mu?

0
Grip mi Covid-19 mu?


Grip semptomlarında da izole olunmalı

Gribal enfeksiyon ile Covid-19 semptomlarının benzerlik gösterdiğini belirten uzmanlar, gribal enfeksiyon belirtileri halinde Covid-19 olma riskinin akılda tutulması gerektiğini kaydederek izole olunması uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, bu dönemde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine de dikkat çekiyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent, gribal enfeksiyon belirtilerinin Covid-19 belirtileri ile benzerlik gösterdiğini belirterek uyarılarda bulundu.

“KiÅŸide gribal enfeksiyon belirtileri varsa Covid-19 olma riski akılda tutulmalı, yakın çevreye bulaÅŸtırmama adına izole kalınmalıdır” uyarısında bulunan Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent, “Bu sayede çalışma arkadaÅŸları ve beraber yaÅŸanılan kiÅŸiler korunmuÅŸ olur. Evde izolasyonda mümkünse tek başına bir odada vakit geçirip kullanılacak lavabonun ayrılması ve odanın uygun ÅŸekilde sıkça havalandırılması gerekir. Test yapılana kadar hastalık şüphesi olan kiÅŸiler odadan maskesiz çıkmamalıdır. SaÄŸlık Bakanlığı’nın önerisine göre; ateÅŸ, öksürük, nefes darlığı, kas aÄŸrısı, baÅŸ aÄŸrısı, ishal, tat ve koku almada azalma belirtilerinden en az iki tanesi varsa kiÅŸiye Covid-19 tanısına yönelik test yapılabilir. Bu ÅŸikayetleri olan kiÅŸiler vakit kaybetmeden en yakın saÄŸlık kurumuna gitmelidir.” diye konuÅŸtu.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek önemli

SaÄŸlıklı ve dengeli beslenmenin, fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile beraber bağışıklık sistemini güçlendirdiÄŸinin kanıtlandığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent, “Tüketilecek gıdaların protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin olması dengeli beslenme yönünden büyük önem taşıyor. Sebze ve meyve alımı ön planda tutulmalı, haftada iki gün balık, mümkünse her gün yumurta, peynir ve kuru baklagil tüketilmeli. Bunların yanı sıra yeterli su tüketiminin saÄŸlanması ve günlük beslenmede zeytinyağı kullanılmasını öneriyoruz.” dedi.

Doktor önerisi ile takviye alınmalıdır

Tetkik yapılmadan ek takviye edici vitamin ve mineral alınmaması gerektiÄŸini vurgulayan Dahiliye Uzmanı Dr. Ayhan Levent, “Son 6 ay içinde yapılan kan tetkikleri yoksa aile hekiminden veya dahiliye hekiminden kan tahlili istenip mineral veya vitamin eksikliÄŸi olması durumunda uygun doz ve sürede vitamin ve mineral replasmanı hekim tarafından yapılmalıdır.” diye konuÅŸtu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe