Bir arının propolis yapma anları ilk kez görüntülendi

0

Balparmak’ın fonksiyonel arı ürünleri markası Apitera için çekilen ve kovan içindeki yaşamı gözler önüne seren reklam filmleri yayına girdi. Reklam filmi için özel çekim teknikleriyle gerçekleştirilen ve 16 saat süren kovan içi çekimlerde, bir arının propolis yapma anları da ilk kez görüntülendi. 

Propolis, arıların bitkilerin tomurcuk ve gövdelerinden topladığı reçinemsi maddeleri işlemesiyle ürettikleri, kovanı mikroplara ve dış etkenlere karşı koruyan bir arı ürünü… Arılar tarafından kovandaki çatlakların kapatılması, kovanın bakteri, virüslerden korunması amacıyla kullanılan propolis, arıların sırrı olarak tanımlanıyor. 

Balparmak’ın 41 yıllık uzmanlığı, yenilikçi ve bilimsel yaklaşımıyla geliştirdiği fonksiyonel arı ürünleri markası Apitera, arıların ve doğanın sırrını barındırıyor. Kovan içindeki dünyayı gözler önüne seren Apitera için çekilen “Arıların Sırrı Apitera’da Saklı” mottolu üç reklam filmi yayına girdi. Reklam filmleri, arıların Apitera’nın özünü oluşturan propolisi nasıl hazırladığını adeta bir belgesel gibi izleyenlere aktardı. Üç farklı arıcının yer aldığı reklam filmlerinde, kovan içindeki yaşam özel teknikler kullanılarak çekildi. 16 saat süren kovan içi makro çekimlerde, arıların propolis yapma anları da görüntülendi. Lokal tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Ali Göral’ın üstlendiği reklam filmlerinde arıcılar, propolise dair bilgilerini hiçbir senaryoya bağlı kalmadan, kendi sözleriyle aktardı.

Reklam filmlerinin ilkinde “Arıların dilinden anlarsan sırrını çözüyorsun” diyen 17 yıldır arıcılık yapan Ayşe Akın yer alıyor. Tüm zorluklarına rağmen arıcılığı büyük bir özveri ve aşkla yapan Ayşe Akın, kovanda bütün görevleri dişi arıların yaptığını anlatıyor. 

Arıcı Salih Kenan Önder’in kızı Berrak Damla ile birlikte yer aldığı reklam filminde ise karakavak ağacı propolisinin neden önemli olduğu anlatılıyor. Reklam filmi, geleceğin arıcısı bir genç kızın nasıl yetiştiğini de gözler önüne seriyor.

22 yıldır profesyonel arıcılık yapan Aziz Eker’in yer aldığı reklam filminde ise arıların sırrı propolis, gezgin arıcılığın ve arıcılık mesleğinin bilinmeyen zorluklarıyla birlikte anlatılıyor. 15-20 günlük yavru arıların reçineleri propolise çevirmekle görevli olduğunu söyleyen Eker, “Binlerce profesörü bir araya getirin, propolisi üretemez” diyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe