Renkli Barkod Etiket Yazıcıları

0
Renkli Barkod Etiket Yazıcıları
Perakende sektörü başta olmak üzere çoklu ürün çeşitlerinde ürünlerin tanımlamalarının barkod üzerine işlenmesiyle ilgili ürünlerin nitelikleri, özellikleri ve sistemsel stok miktarlarının sağlıklı işleyebilmesi adına gruplanmaktadır. Kısa ve öz ürün kategorilerinin kolayca ayırt edilebilmesi adına barkodlama sistemi kullanılmaktadır.
 
 Barkod Etiketleri
 
 Barkod etiketleri ürünlerin ayrıştırılması için kullanılmaktadır. Barkod etiketleri Termal etiketler ve direk yazıcı etiketleri kendi içerisinde iki gruba ayrılmaktadır. Bu anlamda barkodların seri şekilde yazılması ve uzun süre kullanılması için renkli barkod yazıcıları kullanılmaktadır.
 
 Renkli Barkod Yazıcısı Nedir?
 
 Renkli barkod yazıcıları barkodların sağlıklı basılması için tasarlanmış cihazlardır. Seri olarak rulo barkod etiketlerinin sistemsel yazılımlarını basmak ve hızlı şekilde ürünler ile birleştirilmesi için kullanılmaktadır. Özellikle fiyatların sıklıkla değiştiği ürünler perakende ve hazır ürünler için sıklıkla kullanılmaktadır. 
 
 Renkli Barkod Yazıcıların Genel Özellikleri Nelerdir?
 
 Renkli barkod yazıcıların çalışma prensipleri genel olarak aynıdır. Sistem içerisine ürün bilgileri barkod yazılımı yardımı ile yüklenmektedir. Bu bağlamda firmaya ait olan ürünlerin yerli olması ihracat ürünü olarak tanımlanması sağlanır. Ürünlerin üzerine renkli barkod yazıcılar tarafından çıkarılan etiketler yapıştırılarak ürünler piyasaya sürülmektedir.
 
 Renkli barkod yazıcıları masaüstü yazıcılar sabit ve seyyar olmak üzere iki tip cihaz üretilmektedir. Bir firmanın bir den fazla şubesi var ise bu durumda taşınabilir renkli barkod yazıcısı tercih edilmelidir. Firma tek bir merkezden yönetiliyor ve ürünler buradan dağıtıma çıkıyorsa bu durumda masaüstü Renkli barkod yazıcısı kullanılabilir. 
 
 Renkli Etiket Yazıcı Özellikleri
 
 - Renkli etiket yazıcılar için kullanılan sarf malzemelerin kalitesi önemlidir. Özellikle yazıcıya uygun etiketlerin kullanılması önemlidir.
 
 - Renkli Etiket yazıcıların basım hızı, Çözünürlükleri, kalite baskı nitelikleri önemlilik arz etmektedir.
 
 - Renkli Etiketlerin bir diğer önemli özelliği ise dış etkenlerden ısı, sıvı dökülmesi sebebiyle zamanla aşınmaya karşı dayanıklı olmasıdır. Bu bağlamda kaliteli etiketler firmamız tarafından üretilmekte ve firma garantisi ile üretim firmalarına satışı sağlanmaktadır.
 
 - Renkli barkod yazıcıların etiket türleri birbirinden farklıdır. Bu sebeple kullanılan etiket ile renkli barkod yazıcısı uyumlu olmalıdır. Hangi barkod yazıcısına hangi etiketin uygun olduğu konusunda 
 www.panetiket.com web adresi içerisinde yer alan www.panetiket.com/urunler/renkli-etiket-yazici başlığı altındaki ürün özelliklerinde detaylarıyla açıklanmaktadır.
 
 Renkli Barkod Yazıcı Örnekleri
 
 Piyasada sıklıkla tercih edilen yazıcı modellerine bakılacak olursa Epson CW-6500PE, Epson Cw-C4000e, Epson GP-C831, Epson TM-C7500G, Primera LX500 yazıcılar kullanılmaktadır. Renkli barkod yazıcılar içerisinde Epson Cw-C4000e özelliklerine bakılacak olursa;
 
 - Baskı çözünürlüğü 120x1200dpi, 
 - Baskı Genişliği 108mm
 - Baskı hızı 100mm/sn
 - Bağlantı seçenekleri: Usb ve Ethernet olarak tanımlanmaktadır.
 
 Yine Sıklıkla tercih edilen bir diğer Renkli barkod yazıcısı ise Primera LX3000 Renkli Etiket Yazıcılardır. Özelliklerine bakılacak olursa;
 
 - Baskı Teknolojisi: Seri İnkjet
 - Baskı Çözünürlüğü:720x360 dpi
 - Baskı Genişliği:104mm
 - Baskı hızı:103 mm/sn
 - Bağlantı seçenekleri: USB, Ethernet olarak detaylandırılmıştır.
 
 Renkli barkod yazıcılardan hangilerinin daha kullanışlı olduğu firmaların kendi sektörüne ve mevcut ürünlerin yapısına göre değişiklik gösterebilir Bu bağlamda firmalara en uygun renkli barkod yazıcıların satın alınması için www.panetiket.com/urunler/renkli-etiket-yazici web sayfasını ziyaret edilmesi ve uzman satış ekibi ile iletişime geçilerek belirlenmesi yeterli olacaktır. Tüm Renkli barkod yazıcıları firma garantisi altındadır. Satış öncesi ve sonrası operasyonel destek uzman ekiplerimiz tarafından karşılanmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !