Fit olmak için gerekli yollar

0
Fit olmak için gerekli yollarm gün bilgisayar başında hareketsiz olsanız bile, fit kalmanın yollarını bulabilirsiniz…

Esneme hareketleri


Hareket etmek için “çok yoğunum masamdan bile kalkamıyorum” gibi bahaneleriniz olmasın. Masanızın başında durmak zorunda olsanız bile oturduğunuz yerden esneme hareketleri yapabilirsiniz. 

Örneğin ellerinizi arkada kavuşturup kollarınızı yukarı kaldırarak omuz ve boynunuza gevşetme hareketleri yapabilirsiniz. Bu şekilde hem sırt ağrınızı dindirebilir, hem de karın kaslarınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Sabah ilk olarak baş ve boyun esnetme hareketleri ile başlayın. Boyun ve baş esneme hareketleri esnasında mümkün olduğunca yavaş olun ki tüm çalışan yerlerinizi hissedin. Telefonunuza veya bilgisayarınıza alarmlar kurarak her saat başı bu iki bölgeyi çalıştırmayı hatırlatın.

Beslenerek enerji toplayın


Doğru ofis beslenmesini uygulayarak akşamüstü bilgisayar başında gözlerinizin kapanmasını ve esnemeleri önleyebilmeniz mümkün. Öğle yemeği ise bu açıdan çok önemli.

Kendinize her gün 300 veya 400 kalori hedef koyun. Bunu 3 porsiyon karbonhidrat (tenis topu ölçüsünde), bir porsiyon protein (bir kağıt destesinden az) ile sağlayın. Karbonhidrat enerjiyi yerine getirir, protein ise kasların yeniden şekillenmesine yardımcı olur. Böylece tüm hafta boyunca enerjik ve fit kalabilirsiniz.

Bu mönü yerine yapabileceğiniz bir diğer seçenek de; tam tahıllı bir ekmek, yanında sebze ve bir parça az yağlı çedar peyniri ve muz… Toplamda 400 kalori ediyor.

Bolca su için


Suyun faydaları saymakla bitmez. Buradan detayları okuyabilirsiniz. Ofiste sağlıklı yaşamın en temel öğelerinden biri yine sudur. Tüm gün bilgisayar başında olmanın yarattığı baş ağrısının en etkili ilaçlarından biridir su… 

Ofis masanıza eğlenceli bir matara alarak su içme alışkanlığını daha eğlenceli ve çekici hale getirebilirsiniz. Karınca, Continuum gibi mağazalardan desenli şirin su mataraları edinmeniz mümkün. Ayrıca suyunuzun içine bir adet taze nane yaprağı atarak güzel bir aroma da kazandırabilirsiniz.

İçtiğiniz suyun sağlığınız açısından etkili olup olmadığını, yeterli su içip içmediğinizi idrarınızdan test edebilirsiniz. Eğer yeterli miktarda su içiyorsanız idrarınız bir elma suyunun renginden ziyade limonata rengine benzemelidir. Unutmayın, bol su içmeniz demek vücudunuzun tüm toksinlerden ve kalorilerden arınması demektir.

Sosyal aktiviteler önemli


Ofiste sosyal olmanın, çeşitli organizasyonlar yapmanın da sizi fit kılacağını tahmin eder miydiniz? Köşede kenarda sigara içerek dedikodu yapmak yerine düzenleyeceğiniz hareketli organizasyonların size çok daha fazla faydası olacak.

Örneğin treking organizasyonlarına bakın. İster bunu yapan ajanslarla konuşarak arkadaş grubunuzu ayarlayın, isterseniz hep beraber haritayı açın ve macera yolunuzu çizin. 

Haftasonu programları çoğu kişiye uymuyor derseniz, her hafta farklı bir aktivite; bovling, bilardo, buz pateni, vs organize edin… Her hareketli aktivitenin sonuna güzel bir ödül koymanız katılımı artıracak, unutmayın…

Doğru atıştırın


Bütün gün oturarak da çalışsak, ayakta da, midemiz kazınmaya mahkumdur. Doğru atıştırmalıkları doğru şekilde tüketerek formumuzu korumamız ve fit kalmamız mümkün.

Öncelikle seçimizin lif ağırlıklı, ama biraz da protein içeren besinler olsun. Örneğin bir elmayı yoğurtla karıştırıp yemeniz sizi akşam yemeğine kadar tok tutacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe