Kalbiniz İçin Soğan, Sarımsak Yiyin

0
İçerdiği vitaminler, mineraller ve diğer maddelerle insan vücudu için sayılamayacak kadar çok yararı olan soğan ve sarımsağın, kalp ve damar sistemi üzerindeki yararlı etkilerine dikkat çeken Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı “soğan ve sarımsağı sofranızdan eksik etmeyin” dedi.

Çağımızın hastalığı olan damar sertliği ve onun yol açtığı koroner kalp hastalığından korunmada, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmanın birinci derecede etkili olduğunu belirten Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, soğan ve sarımsağın kalp ve damarlara olan yararlı etkileri hakkında bilgi verdi.

Soğanın Faydaları Neler?

Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve şişmanlığın, damar sertliği ve koroner kalp hastalığının en önemli risk faktörleri olduğunu belirten Prof. Avcı, “Soğan, damar sertliğine yol açan kolesterolü düşürür, iyi huylu kolesterolü yükseltir. Kan şekerini düşürür, şeker hastalarında kan şekerinin kontrol altına alınmasını kolaylaştırır. İdrar söktürücü etki ile ödemlerin çözülmesini sağlar. Damarları genişletici etkisi vardır. Böylece kan basıncını düşürür ve hipertansiyonlu hastalarda kan basıncının kontrol altına alınmasını kolaylaştırır. Yağ yakıcı özelliği ile zayıflamaya yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandırır. Kalp damarlarını genişletir. Kanın akıcılığını arttırır, damar tıkanmalarını önler. Hücre yenilenmesini destekler. Tüm bu etkilerle damar sertliğine karşı damarları korur ve kalbi güçlendirir” dedi.

Sarımsağın Faydaları Neler?

Sarımsakta da benzer etkilerin olduğuna değinen Prof. Avcı, “Sarımsak da, yüksek kan basıncını düşürür. Yüksek kolesterolü, kötü huylu kolesterolü ve yüksek trigliseridleri düşürür; iyi huylu kolesterolü yükseltir. Kan şekerini düşürür; şeker hastalığının tedavisini kolaylaştırır. Damarların genişlemesini sağlar. Kanın akıcılığını arttırır, dolaşımı hızlandırır, damar içi pıhtılaşmaları engeller, kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olacak damar tıkanıklıklarını önler. Kalbi besleyen koroner damarları genişletir, kalp kasını güçlendirir. Kilo kontrolüne yardımcı olur. Ruhsal durumu düzeltir, insanın kendini iyi ve mutlu hissetmesine yardımcı olur” açıklamasında bulundu.

Ne Kadar Tüketilmeli?

Soğan ve sarımsak, düzenli ve sık olarak tüketildiğinde, tüm bu yararlı etkileri ile damar sertliğine bağlı kalp hastalığına karşı koruyucu olduğunu söyleyen Prof. Avcı, bu çok şifalı iki besinin nasıl tüketileceği konusunda da şu açıklamalarda bulundu:
"Soğan ve sarımsak tercihan çiğ ya da az pişmiş olarak tüketilmelidir. Günde yarım baş soğan ya da 2-3 diş sarımsak, düzenli olarak her gün tüketilmelidir. Çiğ soğan, salatada; çiğ sarımsak yoğurtla çeşitli salatalarda sos olarak daha kolay tüketilebilmektedir. Yeşil soğan ve kırmızı baş soğan daha yararlıdır. Soğan ve sarımsak yemeklerde kullanılacak ise, fazla pişirilmemeli ve birlikte tüketilmemelidir."

Prof. Avcı, bu derecede şifalı olan soğan ve sarımsağın “kokusu ile çevremi rahatsız ederim” endişesi ile ihmal edilmeyerek, sık olarak tüketilmesini önerdi.

Kalp Sağlığını Korumak İçin EECP (Ritmik Masaj)

Kalp sağlığı için, EECP (Ritmik Masaj) yöntemini tavsiye eden Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, EECP’nin (Ritmik Masaj) koruyu bir tedavi olduğunu, kalp damarlarını genişleterek, kalbin damar ağını zenginleştirerek, “Doğal Bypasslar” oluşturduğunu vurguladı. Kış mevsimi öncesi 35 saatlik EECP tedavi kürü ile kalp ve damarlara sağlanacak desteğin ve kalp krizinin zararlarından kalbi koruyabileceğini belirtti.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe