Başarılı sporcuların az bilinen sırrı

0

Alan Herdman ekolünü benimseyen Pilates FNB’nin kurucusu Fatma Nur Bilgin, dünya çapında başarılı sporcuların pilates yaparak kazandıkları avantajları aktardı.

15 yıl önce futbolcuların soyunma odasına girseniz ve “Pilates yap!” deseniz muhtemelen size gülerlerdi. Fakat Real Madrid ve Galler forması giyen Gareth Frank Bale’in olağanüstü esnekliğini gördükten sonra bu konudaki fikirleriniz tamamen değişecektir. Egzersiz programına pilatesi ekleyen Gareth Frank Bale, diz arkası kirişlerinin esnekliği ile üst düzey bir sporcu olduğunu kanıtlıyor. Bugün profesyonel sporcular arasında oyununu geliştirmek için pilates yapanlar arasında NBA’den Kobe Bryant, LeBron James ve Jason Kidd, Amerikalı Beyzbolcu Curt Schiling, golf oyuncuları Phil Mickelson ve Rocco Mediate var. Amerikalı madalyalı yüzücü Kim Vandenberg de çılgın antrenman takvimine haftada iki kez mutlaka pilates ekliyor.

Pilates FNB’nin kurucusu Fatma Nur Bilgin, “Sadece kadınlar için olduğu ön yargısıyla yaklaşılan pilatese yönelik algı hızla değişiyor ve dünyada rakiplerine üstünlük sağlamak isteyen kadın ve erkek profesyonel sporcular antreman programlarına ekledikleri pilatesi artık spor yaşamlarının olmazsa olmaz egzersizi olarak kabul ediyorlar. Sporculara esneklik, denge ve güç konusunda avantaj sağlayan pilates, iyileştirme özelliğinin yanında eklem ve kas incinmelerinin azalmasını sağlıyor.

Herhangi bir kas grubu zayıf olanlar bu kas grubuna aşırı yüklendiği zaman başka bir kas grubunu zedeleyebilir ya da esnek olmadığını düşündüğü eklemleri yerine diğer eklemleri çalıştırırlarsa, o bölgelere dayanamayacakları bir yük bindirebilirler. Bütün bu yanlış hareketler vücutta ciddi hasarlar bırakabilir.

Pilates bölgesel bir çalışma olmadığı ve vücudun tamamını hedef aldığı için güçsüz eklem ve kasları kuvvetlendirmede, tendonları açmada ve vücuda gerekli olan kas dengesini sağlamada en etkili yollardan biridir. Pilatesle vücuttaki her bir kas diğerinin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Çalışmaların bütünlüğü dengeli bir vücut yapılanması açısından son derece önemlidir. Böylelikle yanlış hareketlerden doğan yaralanmaları ve incinmeleri kolaylıkla engelleyebiliriz. Salonumuzda daha önce Türkiye’ye transfer olmuş yabancı sporcularla birlikte çalıştık. Türk sporcuları da kendilerini geliştirmek, daha esnek ve dengeli bir vücuda kavuşmak, sakatlanmaları azaltmak için pilatesin önemini keşfetmeleri konusunda bilinçlendirmek istiyoruz ”dedi.

Pilates FNB’nin kurucusu Fatma Nur Bilgin, pilatesi sadece formda kalma yöntemi olarak görmeyip, kas-iskelet sistemi rehabilitasyonu olarak kabul eden, hamilelerden engellilere geniş bir yelpazede pilates uygulamaları geliştirmiş İngiliz Pilates Gurusu Alan Herdman’ın ekolünü benimsiyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe