Her Yaşın Ayrı Estetiği Var

0
Estetiğin, güzelliğin yaşı yok ama iş cerrahiye ya da medikal estetik müdahalelere gelince, “hangi yaşta, hangi estetik uygulama yapılmalıdır” soruları gündeme geliyor.

Estetik cerrahi ve medikal uygulamalara başvuranların yaş ortalaması günden güne düşerken Op. Dr. Bülent Cihantimur, estetik cerrahideki doğru zamanlamayı açıklıyor: “ İhtiyaç duyduğunuz her zaman estetik cerrahiden yardım alabilirsiniz.

Medikal güzellik uygulamaları da aynı şekilde ama genel olarak bir zamanlama yapmadan evvel, bedenimizi bir armağan olarak kabul edip, her açıdan iyi bakmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. İyi beslenin, spor yapın, kötü alışkanlıklardan uzak durun, cildinizi nemlendirin, bunların hepsini yerine getirdiğiniz zaman, zaten bazı önlemler de almış oluyorsunuz aslında. Cildiniz daha geç yaşlanıyor, sarkmalar ve form kayıpları daha az yaşanıyor. Ama doğuştan gelen kepçe kulak gibi bir sorununuz varsa, en erken 6 yaşından itibaren estetik cerrahiden yardım alabilirsiniz.”

18 yaşından sonra burun estetiği

Burun estetiği için ergenlik çağının bitmesi gerektiğini söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, çoğu hastanın iş hayatına atılmadan evvel, burun estetiği yaptırmak için geldiklerini ve eğer rahat nefes alamama gibi fonksiyonel bir sorunları varsa, 18 yaşından sonra burun estetiği yaptırabileceklerini açıkladı. Cihantimur ayrıca: “30-40 yaş arası ilk çizgilerin belirdiği yıllar. Çizgiler derinleşmeden yağ transferi, Örümcek Ağı Estetiği, botoks gibi uygulamalar yapılabilir. Türkiye geneline baktığımızda 35’inden sonra anneler çoğunlukla göğüslerinin sarkıklığından şikayetçi oluyorlar. Bu yaşlar göğüs estetiği içinde son derece uygun yaşlardır “dedi.

40’lı yaşlarda en fazla yapılan estetik operasyon…

40’lı yaşlarda herhangi bir deri elastikiyeti sorunu yaşanmamasına rağmen, metabolizmanın yavaşlamasından dolayı, bölgesel yağlanmanın arttığını söyleyen Op.Dr. Bülent Cihantimur, lazer lipoliz ve acısız lipocuction olarak geçen liposculpture operasyonların uygun olduğunun altını çizdi. Ayrıca yine bu yaşlarda, yağ transferi ve botoks uygulaması da en fazla tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor.

50’lı yaşlar, total gençleştirme zamanı

Cihantimur, 50’li yaşlar için total uygulamaların uygun olduğunu söylüyor ve ekliyor: “50 yaş ve sonrasında artık kaybolan cilt altı dokularına müdahale etmek gerekir. Hemen hemen her bölgede bu tarz sorunlar yaşanacağı için, özellikle total yüz gençleştirme ile, boyun, yüz, göz ve çevresi, alın ve dekolte bölgelerine uygulama yapıyoruz. Bu yaşlarda karın germe, bölgesel yağlardan kurtulmak için yapılan liposculpture uygulaması, vücudun form kazanmasına fayda sağlıyor” dedi.

30’lu yaşlardan itibaren önlem almaya başlayın

Yaşlanmanın fizyolojik bir süreç olduğunu söyleyen Cihantimur, erken 30’lu yaşlardan itibaren alınabilecek önlemlerle, yaşlanmanın dramatik bir şekilde seyretmesinin önüne geçilebileceğini söyledi: “ 25 yaşından sonra mutlaka bir antiaging krem kullanılmalıdır. 30’lara gelindiğinde ise, botoks başta olmak üzere diğer medikal uygulamalar, kırışmadan, kırışıklıklar yer etmeden alınabilecek önlemlerdir. Yaşlanma başlangıcını ne kadar ileriye atarsanız, o kadar taze gözükür ve yaşınızın iyisi olursunuz”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe