Beraber geçirdiğiniz zamanları artırın

0
Ebeveyn olmak, verdiği duygusal tatmin nedeniyle hem en özel hem de yüklediği sorumluluklarla en ağır görevlerden biri. Bu bağlamda ailelerin yardımlarına koşan Ebeveyn Koçluğu, günümüzde ihtiyaç duyulan önemli kavramlardan. 

ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Neslihan Erdoğdu; yaz döneminde çocuklarla nasıl iletişim kurulması gerektiğinin anahtar noktalarını paylaşıyor

Çocukların sağlıklı bedensel ve ruhsal gelişimi ebeveynlerin onlara nasıl yaklaştığı ile doğrudan bağlantılı. Hatta mevsimler dahi çocukla kurulacak ilişkinin şeklini belirliyor. Yaz aylarında okulların tatile girmesiyle çocuklar daha çok boş zamana sahip oluyor. Böylece, yaz aylarında çalışan ebeveynlerin üzerine düşen sorumluluklar da artıyor.

ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Neslihan Erdoğdu, özellikle yaz aylarında çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmek ve kurulan iletişimin çocuğun gelişimini artıracak nitelikte olmasının önemini vurguluyor. Ebeveyn koçluğu, yaz döneminde çocuklar ile doğru iletişim kurmak isteyen ebeveynlerin yardımına yetişiyor.

Ödevlere yaz molası
Profesyonel Koç Neslihan Erdoğdu ”kış boyunca odağı ders, ödev, sınav olan çocukların yaz döneminde; duygusal, zihinsel, bedensel gelişimlerini desteklemek için farklı alanlara yönelerek hem kendilerini keşfetmelerine hem de ebeveynleri ile iletişimi güçlendirmelerine ortam yaratmak çok önemlidir. Çünkü çocukların en çok ihtiyaç duydukları şey ilgi ve sevgidir. Çocuklara ilgi göstermek ve sevgi dolu ortamlar yaratmak ise çocuğun ilgi alanına göre ebeveynin yaratıcılığına bağlı olarak şekillenir. Kek pişirme, top oynama, deniz kabuğu toplama, otomobil sayma, çamur savaşı yapma gibi teknolojiden arınmış direkt etkileşim sağlayan etkinliklerle çocuğun ruhunu beslemek mümkündür.

Çocuklarınızla zaman geçirirken yaşı ne olursa olsun onu sorgulatın; “Şöyle bir düşün elimizde bir sihirli değnek olsaydı neyi sağlamak isterdin, nerede kullanırdın? gibi her şey mümkün olsaydı nasıl bir işin olsun isterdin? En severek yaptığın şeyleri düşün ve bunlarla nasıl bir hayat olabilir?

Ayrıca çocuklarınızın beceri ve yetkinlikleri ile ilgi alanlarını gözlemlemiş ve keşfetmiş olursunuz, bu da onların yaşam yolculuğunda en iyi kararları alması için size önemli ölçüde veri sağlar. Bir ebeveynin çocuğu için en önemli varlığı onun kendi varlığını inşa ederken yanında olabilmesidir.” diyor.

Çocuklarınızla birlikte yeni anılar biriktirin
Gelişen teknoloji, hayatı pek çok farklı alanda kolaylaştırırken kurulan sıcak temas ve yüz yüze diyalogların sayılarını azaltıyor. Kayıt altına alınmak için ıskalanan zamanların sayısının arttığını vurgulayan Yıldıran; “Oysaki bir çocuk ve ebeveyni arasındaki en özel ilişki birlikte geçirilen sıcak ilişkilerde, içten gelen duygusal paylaşımlarda gizlidir. Çocuklarınızla yaz tatiline çıkın, elektronik cihazlarınızı bir süre kapatın, anı paylaşın, birlikte yeni anılar biriktirin ve onları keşfedin” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe