Herkes detoks yapabilir mi?

0
Günümüzde yükselen bir saÄŸlık trendi olarak karşımıza çıkan detoksa herkes merak salmış durumda. Vücutta farklı sebeplerle oluÅŸan toksinlerden arınma yöntemi olan detoksun ise doÄŸru koÅŸullarda doÄŸru kiÅŸiler tarafından yapıldığında faydalı olabileceÄŸine deÄŸinen Vitalis Life’ın Uzman Diyetisyeni Gizem Keservuran, detoks hakkında bilinmeyenlere açıklık getiriyor

Vücudu arındırıp temizlemeyi sağlayan detoksu yaparken verimli sonuç almak için bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Toksinlerden arınmanın yanı sıra vücudu hastalıklardan koruma, enerjiyi artırma, deriyi temizle ve motivasyonu artırma gibi faydaları da olan detoks uygulamasına eğilim artarken, bu uygulama yaş sınırı ve hastalık tanımaksızın yapılıyor.

“Kimler detoks yapabilir?” sorusunun yanıtını ise Vitalis Life’ın Uzman Diyetisyeni Gizem Keservuran, ÅŸu ÅŸekilde açıklıyor; “Detoks saÄŸlıklı olmak isteyen herkesin rahatlıkla tercih edebileceÄŸi bir uygulama. Günümüz çevresel ve modern hayat koÅŸullarından etkilenmeyenimiz yoktur. Bu koÅŸullar dolayısıyla vücudumuzda biriken toksinleri vücuttan atmanın en kolay yolu ise detoks. Fakat burada yaÅŸ unsuru ve kiÅŸilerin hastalık durumu gibi noktalara dikkat etmek gerekiyor”.

18 yaş üstü bireylerin herhangi bir sağlık problemi yoksa rahatlıkla detoks yapabileceğini belirten Keservuran, 12-18 yaş arası çocukların, gençlerin ise herhangi bir sağlık problemi olmaksızın mutlaka uzman kontrolünde juicing yapabileceğini söylüyor.

YaÅŸlılık döneminde ise 65 yaÅŸ üstü bireylerde yine uzman kontrolünde detoks uygulanabileceÄŸinin altını çiziyor. Keservuran, hangi hastalıklarda detoks yapılamayacağını ise şöyle özetliyor; “Diyalize baÄŸlı böbrek hastalarında, kronik böbrek yetmezliÄŸinde, böbrek emilim bozukluklarında, reaktif hipoglisemi, insüline bağımlı diyabet, polikistik over gibi hastalıklarda juicing uygun deÄŸildir. Aynı zamanda kan sulandırıcı ilaç kullanan bireyler ve K vitamini eksikliÄŸi olan bireyler juicing yapmamalıdır”.

“Juicing içeriÄŸi uzmanlar tarafından hazırlanmalı”
Ergenlik çağında yapılan detoks uygulamasına deÄŸinen Keservuran, konu hakkında ÅŸunları söylüyor; “Ergenlik çağındaki gençler, okul-dershane-özel ders üçgeninde ev yemeklerinden uzak kalıyor. Dolayısıyla sık ve fazla miktarda paketli iÅŸlenmiÅŸ, fast-food gıda tüketimine eÄŸilmektedir. Bu nedenle periyodik olarak yapılan juicing, genç metabolizmayı toksinlerden koruyacaktır. En önemli nokta ise juicing içeriÄŸinin uzman eller tarafından hazırlanmış olmasıdır. DiÄŸer önemli nokta ise ergenlik çağındaki gençler, juicing’i tatil ya da dinlenme günlerinde yapmalıdır”.

“Ergenlikte bilinçsiz beslenme obezitenin habercisi”
Keservuran, “Bilinçsizce diyet yapan gençler için detoks önerilebilir mi?” sorusuna ise şöyle açıklık getiriyor; “Detoks bir zayıflama yönteminden ziyade vücudu yenileme ve temizleme yöntemidir. Bilinçsiz beslenme uygulamaları gençlerin saÄŸlığını olumsuz etkilemekte, yetiÅŸkinlikte bir çok saÄŸlık problemine zemin hazırlamakta ve beraberinde obezite/fazla kilo ÅŸikayetini getirmektedir. Juicing ise akıllardaki gibi düşük kalorili bir uygulama deÄŸil, aksine yediÄŸiniz sebze yemeÄŸi/salatadan aldığınız vitamin minerali daha da yoÄŸun ÅŸekilde vücudunuza alacağınız saÄŸlık deposu karışımlardır”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe