Diş Tedavisi Korkusuna Lazerli Çözüm

0
Güzellik ve sağlık konusunda son yıllarda öne çıkan uygulamalardan biri olan lazer, ağız ve diş tedavilerinin yeni altın standardı olarak da dikkat çekiyor. Acısız, ağrısız ve anestezi uygulanmadan daha kısa sürede gerçekleştirilen tedaviler, çocukların diş hekimi korkusu önlemeye de yardımcı oluyor. 

Memorial Ataşehir Hastanesi Ağız ve Diş Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Dt. Ezel Yıldız Elmas ağız ve diş sağlığında uygulanan lazerli tedaviler hakkında bilgi verdi.

Konforlu bir tedavi ve iyileşme süreci

Lazerli diş tedavileri sırasında hiçbir temas, ağrı ya da basınç hissedilmediği için hastaya konforlu bir iyileşme süreci sunmaktadır. Bu avantajlar başta çocuklar olmak üzere birçok kişinin diş hekimi korkusunu yenmesini sağlamaktadır.

Ağız ve diş sağlığı için pek çok işlemde uygulanabiliyor

Lazer yöntemiyle ağız ve diş sağlığı alanında günümüzde hemen her işlem yapılabilmektedir. Diş beyazlatmadan implant cerrahisine, diş çürüğü tedavisinden diş eti renklenmelerinin düzenlenmesine, diş eti hastalıklarının tedavisinden gülüş tasarımına, kanal tedavisinden çocuk diş hekimliğine kadar geniş bir yelpazede diş lazerleri kullanılmaktadır.

Hekime hız, hastaya konfor sağlıyor

Lazerin diş tedavisinde kullanımı son derece pratiktir. Yapılan işlemleri kolaylaştıran bu yöntem; hekime hız, hastaya ise konforlu bir tedavi sağlamaktadır. Öncesinde özel bir hazırlık, sonrasında da bakım gerektirmeyen lazerli diş tedavilerinin ardından hemen yemek yenebilir, günlük hayata dönülebilir. Lazer enerjisi ile diş etleri de başarılı bir biçimde şekillendirilmektedir. Bu işlem sırasında kanama riski sıfıra yakındır. Lazer sayesinde sağlam dokulara zarar vermeden, sadece hasta bölgeler tedavi edilmektedir. Bu esnada ilgili bölgedeki tüm bakterilerden de uzaklaştırılmaktadır.

Sert doku tedavilerinde de uygulanıyor

Lazerin, diş hekimliği alanında ilk kullanım alanı, ağız içi yumuşak dokulardır. Bu işlemler; diş eti tedavileri, dezenfeksiyonu ve diş eti cerrahi işlemleriydi. Lazerdeki gelişmelerle sert doku tedavi işlemleri, çürük, diş taşı ve kemik kaldırma işlemlerinin de tedavi yelpazesine eklenmiştir. Günümüzde kullanılan lazer cihazları, hem sert hem de yumuşak doku tedavilerinde yüksek oranda başarı sağlamaktadır.

Anestezi ihtiyacını ve bekleme süresini ortadan kaldırıyor

Diş tedavilerinde kişiyi rahatsız ve huzursuz hissettiren etmenlerin başında titreşim ve ses gelmektedir. Lazerle yapılan tedavilerde ise dişe ve dokulara dokunulmadan işlem yapıldığı için herhangi bir titreşim ya da basınç oluşturmaz. Çıkan ses diğer diş hekimliği aletlerinden tamamen farklıdır. Bunların yanı sıra lazer birçok işlemi anestezisiz; yani uyuşturmadan yapabilmeyi mümkün kılar. İşlemlerin anestezi gerektirmeden yapılması iğne korkusunu ve uyuşma için bekleme gereğini ortadan kaldırmaktadır. Böylece diş tedavisi süresi de kısalmaktadır. Buna ek olarak yapılan işlemin başarısı lazerin aynı zamanda dezenfeksiyon etkisiyle artmaktadır.

Çocuklar diş hekimi koltuğuna keyifle oturuyor

Çocukların tedavilerinde de tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi tüm diş ve diş eti işlemleri, dişlerin sürmesine yardım edilmesi konusunda lazerler başarıyla kullanılmaktadır. Hatta söz konusu çocuklar olunca işin içine biraz eğlence bile katılabilmektedir. Lazerli diş tedavileri ile artık çocuklar diş hekimine gelmekten korkmamaktadır. Eskiden ağlayarak gittikleri diş randevularının yerini tedavinin ardından yemek yenilen, kutlama yapılan aktiviteler almış durumdadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe