Bakırköy Anaokulu Tavsiyeleri

0
Son birkaç aydır internet üzerinden Bakırköy ve civarında bulunan anaokulu tavsiyelerine ve tavsiye edilmiş okullarla ilgili yapılmış yorumlara bakıyordum. Çocuğum hem iyi bir eğitim alsın, hem de ilerde iyi bir birey olabilmesi için bilim, sanat gibi önemli konularda okul öncesi aldığı eğitimle, daha donanımlı olsun istiyordum. Bakırköy anaokulu tavsiye’lerine ilişkin araştırmalarımda üzülerek gördüm ki; birçok anaokulu ebeveynler işte çalışırken çocuklara göz kulak olmaktan onları oyalamaktan başka bir şey vaat etmiyordu.

Farklı eğitim modelleri ile yeni nesil yaklaşımlar

Bakırköy’de bulunan farklı birkaç anaokulunun internet sitelerini incelediğimde; High Scobe Metodu, Gems Programı, Montessori Eğitimi, Scamber, Reggio Emilia gibi daha önce hiç duymadığım eğitim metotlarının uyguladığını gördüm.

Araştırmalarımı bu eğitim metotları üzerinde yoğunlaştırarak, okul ziyaretlerinde bulundum. Bu ziyaretlerim neticesinde de çok farklı ve değerli güncel bilgiler elde ettim. Okul öncesi eğitimin ne anlam taşıdığını, bu eğitim sırasında kullanılan bilimsel yöntemlerin onun ileride ki öğrenim yaşamı için ne denli önemli olduğunu çok daha iyi anlamış oldum.

Ayrıca okul öncesi eğitim için kullandıkları birçok bilimsel ve yenilikçi eğitim sisteminin yanı sıra çocuklara çok farklı etkinlikler de yaptırıyorlardı. Ziyaretim sırasında çocukların bahçede sebze yetiştirmeyi, çiçek ekmeyi öğrendiklerini gördüm minicik ellerinde toprakla şimdiden üretken birer birey olma çabaları beni çok duygulandırdı.

Aslıhan YİĞİTALP

asl.yigitalp@hotmail.com

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe