Obezite ameliyatı ile ilgili önemli uyarı

0
Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın tetiklediği obezite tedavisi için başvurulan mide ameliyatları, sorunun giderilmesinde başarılı sonuçlar verse de asıl sorun daha sonra başlıyor. 

Ameliyatların ardından verilen aşırı kilolar, vücutta deri sarkmaları ve çeşitli deformasyonlara neden olabiliyor. Buna bağlı olarak vücudun yüz, meme, kol, bacak, kalça ve kasık gibi hemen her bölümünde göze hiç de hoş gelmeyen deri sarkmaları ve gevşeklikler oluşabiliyor. Obezite hastalarının mide ameliyatlarıyla başlayan zorlu sürecinin; genel cerrah, plastik cerrah, diyetisyen, spor hocası, yaşam koçu ve psikiyatrdan oluşan bir ekiple yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr Evrim Uçkunkaya, “Mide ameliyatlarının ardından, verilen ağır kiloların etkisiyle sarkma ve gevşeme problemleriyle savaş başlar. Bu savaşta estetik müdahalenin zamanından önce yapılması, en büyük hatadır. Germe ameliyatından sonra kilo verilmeye devam edilirse, vücut bunu 8 kiloya kadar tolere eder ama sonra sarkmalar başlar ve ameliyat boşuna yapılmış olur. Tekrar başa dönülür.” diye uyarıyor.

6 ay aynı kilo korunmalı

Mide ameliyatlarından sonra hastanın kalp, tansiyon, şeker ve tiroid değerleri, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının normale dönmesi için belli bir sürenin gerektiğini kaydeden Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr Evrim Uçkunkaya, 360 derece tüm vücut germe ameliyatlarının zorlu kilo verme dönemini tamamlamış, hedeflenen kiloyu en az 6 ay boyunca koruyan kişilere uygulanmasının doğru olduğunu vurgulayarak, “Hastalar mide ameliyatlarından sonra hızlıca vücutlarının toparlanmasını istedikleri için sabırsız davranabiliyorlar. Gerekli şartların oluşması için mide ameliyatlarından sonra 1-1.5 yıl beklenmeli! Operasyon için kişinin uygun vücut kitle indeksine ulaşıp ulaşmadığı ve metabolik durumu değerlendirilmeli.” diyor.

Psikolojik çıkmaza düşmeyin!

Mide ameliyatlarından sonra verilen aşırı kilolarla ortaya çıkan deri sarkmalarının, psikolojik sorunlar yaratabileceğine dikkat çeken Op. Dr Evrim Uçkunkaya, “Ağırlıklı karın, kol, meme, uyluk, sırt ve kalça bölgelerinde görülen sarkmalara yönelik yaptığımız ameliyatlar, uygun koşullarda ve zamanda yapılmazsa hastalar daha büyük çıkmaza girebilir! Ameliyatlar için acele edilmemesi kadar hastanın psikoloji göz önünde bulundurularak geç kalınmaması da önemlidir.” diye belirtiyor.

Operasyonlar, vücudun ihtiyacına göre belirlenmeli

Obezite ameliyatları sonrasında verilen aşırı kilolara bağlı olarak oluşan sarkmaların nedeninin geri dönüşümsüz hale gelmiş cilt değişiklikleri olduğunu belirten Op. Dr Evrim Uçkunkaya, “Cilt derisi ve dokular elastikiyetini kaybeder. Buna bağlı olarak sarkmış derinin pantolona sığmaması, karın bölgesinin, sırtın iç çamaşırlarından çıkması gibi estetik kusurlar oluşur. Bu gibi sorunları, 360 derece vücut germe operasyonlarıyla ortadan kaldırabiliyoruz. Bu işlemler yüz, karın, kol, sırt, bacak, uyluk germe, göğüs dikleştirme, basen ve popo kaldırma ameliyatlarını kapsıyor. Operasyonlar vücudun ihtiyacına göre belirleniyor.” diyor.

Daha diri, sıkı ve genç bir görünüm

Vücudun farklı bölgelerine aynı anda müdahalede bulunmayı olanaklı kılan 360 derece vücut germe operasyonlarının kombine tedavilerle de uygulanabileceğini ifade eden Op. Dr. Uçkunkaya, ameliyatlar sonrasında karın, popo, bel, genital bölge, bacak içleri ve üst bacak yanları gibi bölgelerin dokusunun daha diri, sıkı ve genç görünebileceğini belirtiyor.

Sarkma ve gevşeme problemleri, verilen kiloya ve yaşa göre farklılık gösterir

Op. Dr Evrim Uçkunkaya, obezite ameliyatları ve 360 derece tüm vücut germe ameliyatları arasındaki farkı şöyle özetliyor:

“Mide ameliyatları sonrasında oluşan sarkma ve gevşemeleri, 360 derece vücut germe operasyonları ile ortadan kaldırılabiliyoruz. Ancak, obezite ameliyatları ile vücudun sadece karın bölgesinde 3-4 yerde minik yara izleri oluşurken, germe ameliyatlarındaki izler oldukça büyük olabiliyor. Yara izleri bir sene sonunda solsa bile hastalar hayatları boyunca sarkmaların derecesine göre yara izleriyle yaşamak zorunda kalabiliyor. Obezite ameliyatı sonrası bir günlük hastane bakımı yeterli olurken tüm vücut germe ameliyatlarında bu süre 3-5 gün arasında değişiyor. Obezite ameliyatı sonrasında hastalar rahat kıyafetler giyebilirken, germe işlemlerinden sonra yaklaşık 4 hafta korse giymek zorundalar.”

Obezite Tedavisi Sonrası Uygulanan Vücut Şekillendirme Operasyonları Nelerdir?



  • 360 derece Vücut Germe
  • Abdominoplasti Karın Germe
  • Popo Germe
  • Mamoplasti Göğüs Dikleştirilmesi
  • Jinekomasti
  • Üst Kol Germe
  • Üst Bacak Germe
  • Alt Beden Germe
  • Yüz Gençleştirme
  • Genital Germe
  • Sırt Germe


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe