Diş beyazlatma tedavisi nedir?

0
Diş beyazlatma tedavisi diş rengi konusunda şikayetleri bulunan hastaların, diş renk tonlarının beyaz hale getirilmesi için yapılan tedavilerin bütünüdür. Diş beyazlatma tedavileri tüm dişlere uygulanabileceği gibi tek bir dişe de uygulanabilmektedir. Genellikle gülme hattında bulunan 8 veya 10 dişe alt ve üst çene birlikte olarak uygulanır.

Diş beyazlatma türleri nelerdir?

Diş beyazlatma tedavisinin doktor tarafından klinik ortamda yapıldığı çeşidine “ofis tipi diş beyazlatma” denir. Kişinin klinik ortam dışında diş hekimi tarafından verilen plaklar vasıtasıyla uygulayabildiği diş beyazlatma türüne “ev tipi diş beyazlatma” denir. Bunlara ek olarak hasar görmüş ya da kanal tedavisi uygulanmış dişlerde yapılan özel bir diş beyazlatma türü daha vardır. “Devital diş beyazlatma” dediğimiz bu tip beyazlatmalarda dişin iç bölümüne beyazlatıcı ajanlar yerleştirilerek bir süre beklenir ve diş renginin açılması sağlanır. Farklı tipleri olan diş beyazlatma tedavileri kombine edilerek de yapılabilir. Örneğin ofis tipi sonrasında ev tipi uygulaması ile pekiştirme gerçekleştirilebilir.

Diş beyazlatma acı veren bir işlem midir?

Diş beyazlatma normalde ağrı ve acı hissetmeyeceğiniz bir tedavidir. Ancak %5-10’luk bir oranda işlem sırasında ve sonrasında hassasiyet veya şimşek çakması şeklinde sızlama görülebilir. Diş hekiminiz bu tip durumlarda gerekli önlemleri alarak sızlamanın önüne geçebilir ya da sızlamanın etkisini azaltmak için önerilerde bulunabilir.

Diş beyazlatma tedavisi ne kadar sürer?

Diş beyazlatma tedavisi seanslar halinde yapılır 30 dk. İle 45 dk. arasında sürer. Öncesinde diş taşı temizliği uygulanan hastalarda işlem toplamda 60-90 dk.lık bir zaman alır.

Tüm diş beyazlatma tedavileri herkes de aynı sonucu mu verir?

Klinikler farklı markaların farklı materyal ve cihazlarını kullanabilirler. Tüm bu farklı beyazlatma uygulamaları hastadan hastaya farklı sonuçlar verir. Diş beyazlatma tedavilerinin sonuçlarını dişlerdeki ton açılmalarından değerlendirirsek diş beyazlatma tedavisi tek seansta 2-8 ton arası bir açılma sağlayabilir. Kişinin beklenti ve istekleri doğrultusunda diş hekiminin de onayı ve tavsiyesi ile işlem birkaç defa tekrarlanabilir.

Diş beyazlatma işleminde dişlerim ya da diş etlerim zarar görür mü?

Diş beyazlatma işleminin bu konuda uzman bir hekim tarafından klinik ortamda ve onaylanmış materyallerle gerçekleştirdiğinde zarar veren bir yönü bulunmamaktadır. Diş etleriniz diş beyazlatma materyaline temas etmemesi için özel bir bariyer ile kapanır. Bu tedavide dişlerin minesinde herhangi bir kesi ve aşındırma yapılmaz.

Diş beyazlatma işleminden önce mutlaka diş taşı temizliği yaptırmalı mıyım?

Diş taşı temizliği (detartraj) tüm bireyler için belli periyodlarla yapılması gereken bir işlemdir. Diş taşı ve plak oluşum hızınız ve genel ağız-diş sağlığınız bu periyodların aralıklarında belirleyici unsurdur. Diş beyazlatma işleminiz öncesinde hekimin ağız ve diş muayenenizi mutlaka yapmalıdır. Eğer diş taşı veya plak oluşumunuz var ise mutlaka öncelikle bunlar temizlenmeli sonra diş beyazlatma işlemine geçilmelidir.

Diş beyazlatma pahalı bir tedavi midir?

Diş beyazlatma fiyatları klinikten kliniğe farklılık göstermekle beraber son yıllarda bu konuda çıkan materyallerin yaygınlaşması ve talebin artması ile oldukça ulaşılabilir bir ekonomik seviyeye gelmiştir. Önemli olan diş beyazlatma tedavisinin fiyatı değil doğru hastaya doğru koşullarda uzman hekimlerce diş beyazlatma tedavisinin uygulanmasıdır. Diş beyazlatma fiyatı birçok estetik diş tedavisi fiyatına göre çok daha ulaşılabilir konumdadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !