Akıllı kadın olabilmenin altın kuralları

0
Akıllı kadın olabilmenin altın kuralları
Akıllı ve kendine güvenen bir kadın, en zor sorunlar karşısında bile doğru kararı verir. Zaten akıllı kadın olmanın altın kurallarından biri de ilişkideki kriz anlarını, kıvrak zekâsını kullanarak kolay bir şekilde atlatabilmektir. Peki, bunun için nelere dikkat etmek gerekir? Bu sorunun cevabı yazımızın devamında…

Her çift, ilişkilerinin belirli dönemlerinde sorunlar yaşar. Ancak ufak sorunların ayrılık nedeni olmasını önlemek için kriz anlarında nasıl davranacağınızı bilmelisiniz. Örneğin, erkek arkadaşınız sizi çok kırdı. Ses çıkarmadan susmak mı, ona hatasını söylemek mi daha doğrudur? 

İşte, bir ilişkide karşılaşılabilecek tipik sorunlar ve çözüm yolları… 


Akıllı bir kadın, bu ayrıntıları mutlaka bilmeli…


1. Kıskançlık krizi


Bir davete katıldınız. Sevgiliniz, çekici bir kadın ile sohbette. İçiniz içinizi yiyor. Bir yolunu bulup, kadına onun size ait olduğunu söylemelisiniz.

Hatalı davranış: Hemen onların yanına gidip erkek arkadaşınıza abartılı sevgi gösterilerinde bulunuyorsunuz.

Doğrusu: Sakin olmalısınız. İlk yapacağınız, uzaktan erkek arkadaşınıza gülümseyip göz kırpmak. Daha sonra yavaş yavaş yanına gidip beline sarılabilirsiniz ya da yanağına bir öpücük kondurabilirsiniz. Böylece, karşı tarafa mesaj iletilmiş olur. Siz de kıskanç bir kadın gibi değil, kendinden emin biri olarak görünürsünüz.

2. Eski sevgilisiyle görüşüyor


Erkek arkadaşınız, eski sevgilisiyle öğle yemeğine çıktıklarını çekinerek size anlatıyor. Ona güveniyorsunuz fakat bir yandan da aralarında tekrar bir kıvılcım olmasından korkuyorsunuz.

Hatalı davranış: Ona bu konuda sorular soruyorsunuz fakat rahatsız olduğunuzu belli ediyorsunuz. Sonuçta da aranızda şiddetli bir tartışma çıkıyor.

Doğrusu: Kıskançlığınızı belli etmeden, bu durumdan son derece rahatsız olduğunuzu anlatmalısınız. Ona yasak koymayı ya da tehdit etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü bu durumda erkek arkadaşınız kendisini kapana kıstırılmış hissedebilir. Ona duygularınızı sakince anlatırsanız, kendisini sizin yerinize koyacak ve mutlaka size hak verecektir.

3. Sevgilinizin annesi ile aranız kötü


Sevgilinizin annesi ile tanışıyorsunuz ve korktuğunuz başınıza geliyor. Birbirinizden hiç hoşlanmadınız. Müstakbel kayınvalidenizin, size karşı kaba olduğunu düşünüyorsunuz.

Hatalı davranış: Sevgilinizin annesine iltifatlar yağdırıyorsunuz. Ona sürekli hediyeler alıyorsunuz. Ona sürekli yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.

Doğrusu: Annesine suni kibarlık ve sevgi gösterileri yapmanıza hiç gerek yok. Annesiyle tartışmayın ama kibarca kendi fikirlerinizi söylemekten de çekinmeyin. Doğal olmalısınız. Eğer onunla daha yakın olmak istiyorsanız, ilgi alanları hakkında sohbet edebilirsiniz.

4. En yakın arkadaşıyla tanışacaksınız


Onun en yakın kız arkadaşıyla tanışacaksınız. Doğal olarak çok gerginsiniz. Onunla anlaşamazsanız, erkek arkadaşınız üzerinde etkili olmasından ve ilişkinizin bozulmasından korkuyorsunuz.

Hatalı davranış: Ona gereğinden fazla yakın davranıp sizin de en yakın arkadaşınız olmasını sağlamak. Bu, son derece yanlış olur. Çünkü bu durumda erkek arkadaşınız, artık özel hayatının kalmayacağını düşünür. Sizin sanki hep onunla ilgili konuştuğunuzu düşünebilir.

Doğrusu: En yakın kız arkadaşıyla aranızı iyi tutmanız elbette hoş olur. Ancak bunun için özellikle çaba göstermeyin. Sizin de en yakın arkadaşınız olmak zorunda değil.

5. Parti öncesi tartışma yaşadınız


Aylardır beklediğiniz partiye gideceksiniz. Tam kapıdan çıkmak üzereyken tartışmaya başlıyorsunuz. Arkadaşlarınız sizi bekliyor. Oysa sinirleriniz çok bozuk.

Hatalı davranış: Hiçbir şey olmamış gibi partiye gitmek.

Doğrusu: Sorunu içinize atmak, durumun daha da ciddileşmesinden başka bir işe yaramayacaktır. Üstelik tüm geceyi kendinize zehir etmiş olacaksınız. Tartışmanın üzerinden zaman geçmeden, anında çözüme kavuşturun. Ses tonunuzu yükseltmeden sakince konuşun.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe