Saç ekiminde bu durum tehlike saçıyor

0
Türkiye, saç ekimi konusunda sağlık turizminin lideri olarak kabul ediliyor. Avrupa’ya oranla sunduğu düşük fiyatlar, uzmanlık seviyesi ve son teknoloji imkanları ile ülkemiz saç ekiminde oldukça avantajlı bir konumda. Ancak merdiven altı olarak tabir edilen yasa dışı saç ekim merkezleri birçok hastanın sağlığını tehdit etmekle birlikte, ülkemizin sağlık turizmindeki bu başarısına gölge düşürüyor.

Türkiye saç ekimi tedavisinde en çok tercih edilen ülkelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu başarının öncelikli nedeni diğer ülkelere göre sağladığı maliyet avantajı. Düşük fiyatlar karşısında alınan kaliteli hizmet, ülkemize birçok sağlık turistinin kazandırılmasına fayda sağlıyor. Bunun yanında Türkiye, bu konudaki uzmanlık seviyesi ile de saç ekimindeki başarısını diğer ülkelere kanıtlamış durumda. Sunduğu yüksek teknolojik imkanlar ile de ülkemiz, bu alandaki başarısını daha da artırıyor ve pek çok ülke insanının öncelikli tercihi oluyor.

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Medikal Direktörü İbrahim Çevik, Türkiye’nin saç ekimi sektöründeki gözle görülür başarısının bazı engellerle karşılaştığını vurgulayarak şu bilgileri veriyor: ‘Ülkemiz son yıllarda sağlık turizminde, özellikle de saç cerrahisi alanında büyük gelişmeler gösterdi. Dünyanın her yanından birçok insan Türkiye’yi tercih ederek aldığı kaliteli hizmeti tanıdıklarına, arkadaşlarına anlattı. Böylece ülkemiz saç ekiminde bir marka olarak dünyaya yayıldı. Ancak son zamanlarda ortaya çıkan merdiven altı saç ekim merkezleri saç ekimi sektörünün başarısına gölge düşürüyor. Bu yasa dışı merkezler hastaların sağlığını tehlikeye atmakla birlikte, ülkemizin dünya çapında verdiği saç ekimi hizmetinin kalitesini düşürüyor.’

Sektörün sonunu getirebilir

Saç ekimi işleminin mutlaka uzman doktor gözetiminde sağlık personellerinin olduğu bir ekip tarafından, özel sağlık kuruluşlarında ya da cerrahi müdahale birimi bulunan merkezlerde yapılması gerekiyor. Bununla birlikte işin uzmanı olmayan kişiler tarafından merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde yapılan saç ekimleri birçok insanı mağdur etmeye devam ediyor. Uygunsuz koşullarda yapılan saç ekimi operasyonları, bulaşıcı hastalıklara, anafilaktik şok ve alerjik reaksiyonlara neden olmasının yanında hayati risk taşıyor. Merdiven altı merkezler hedef kitle olarak yurt dışı hastalarını seçiyor ve onlar üzerinden daha fazla para kazanmayı hedefliyor. Ancak para uğruna yapılan uygunsuz saç ekimi operasyonları birçok hastayı mağdur ediyor ve bu durum ülkemizin sektördeki başarısına gölge düşürüyor.

Mevzuatta düzenleme şart

Sektörde yasa dışı merkez tehlikesinin yanında, saç ekimi mevzuatları da sağlık turizminin gelişimine engel oluyor. Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Medikal Direktörü İbrahim Çevik, saç ekim sektörünün mevzuatlara takılı kaldığını vurgulayarak şu bilgileri veriyor: ‘Ülkemiz saç ekimi sektöründe birçok ülkeye göre avantajlı konumda olmasına rağmen, mevcut mevzuatlara takıldığı için yeterli gelişmeyi gösteremiyor. Mevzuata göre her saç ekim merkezi, hekim sayısı kadar oda açabiliyor. Bu da örneğin, beş tane saç ekim odası olan bir merkezin beş tane medikal estetik sertifikasına sahip uzman, dermatolog ya da doktor bulundurması demek. Ancak yetişen uzman sayısının az olması, bu beklentiyi karşılamaya engel oluyor. Bu nedenle de özellikle yurt dışından gelen talepler, her bir odaya bir doktor şartından kaynaklı karşılanamıyor ve merdiven altı saç ekim merkezlerine kayıyor. Eğer mevzuatlara takılmaz isek hem sektör rahatlar, hem de ülkeye daha çok ekonomik fayda sağlanabilir.’

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !